Ropná spoločnosť PTT čelí žalobe za spôsobenie ekologickej katastrofy v Thajsku

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 09:30 • 2 min
Ropná spoločnosť PTT čelí žalobe za spôsobenie ekologickej katastrofy v Thajsku

BANGKOK - Vláda jednej z thajských provincií zažalovala ropnú spoločnosť PTT Global Chemical za škody spôsobené ropnou škvrnou, ktorá sa vlani objavila v Thajskom zálive. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Súdny spor proti spoločnosti iniciovali výbor pre cestovný ruch ostrova Ko Samet a vláda provincie Rajong s požiadavkou odškodného vo výške jednej miliardy bahtov (približne 23,8 milióna eur) za škody na morskom životnom prostredí a tamojších plážach.

 

Pri snahách o odstránenie znečistenia zo strany PTT Global Chemical však došlo k zničeniu koralových útesov a ohrozeniu iných oceánskych ekosystémov, tvrdia žalobcovia. Následkom prítomnosti 50.000-litrovej škvrny utrpel aj cestovný ruch na ostrove.

 

Na dnešný deň spadá prvé výročie tejto ekologickej katastrofy. Ostrov Ko Samet, ktorý sa nachádza približne na tri hodiny plavby od hlavného mesta Bangkok, je obľúbenou turistickou destináciou pre domácich obyvateľov i zahraničných návštevníkov.

 

PTT Global Chemical je pobočkou štátnej spoločnosti PTT Public Company, jednej z najväčších firiem v Thajsku, a je jediným thajským podnikom, ktorý magazín Fortune zaradil na aktuálny zoznam 500 svetových korporácií s najväčším výnosom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona