Ropná škvrna znečistila pláž pri meste Vlora v Albánsku

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 16:14 • 2 min
Ropná škvrna znečistila pláž pri meste Vlora v Albánsku

TIRANA - Turistami vyhľadávanú pláž pri meste Vlora na juhozápade Albánska znečistila ropa, ktorá unikla z tankera kotviaceho v neďalekom ropnom termináli.

slovakia

left justify in out

Námestník primátora Vlory Ardi Musta pre AP povedal, že ropa, ktorá znečistila približne päť kilometrov pláže, unikla v pondelok z lode pri ropnom termináli Zvernec, nachádzajúcom sa približne 140 kilometrov juhozápadne od albánskej metropoly Tirana.


Úrady pozastavili prevádzku terminálu a spoločnosti, ktorá ho vlastní, bola uložená pokuta milión lekov (približne 7000 eur).


Albánska ministerka obrany Mimi Kodheliová na svojom facebookovom profile uviedla, že miestnym úradom pri odstraňovaní ton ropy z pláže pomáhajú aj plavidlá vojenského námorníctva.


Zátoka pri starobylom meste Vlore je jednou z hlavných turistických atrakcií Albánska, ktorého západnú hranicu vytvára Jadranské a Iónske more.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies