Ropná firma Rosnefť chce investovať do prieskumu Arktídy 500 mld. USD

NETKY.SK • 7 Február 2015, 09:42 • 2 min
Ropná firma Rosnefť chce investovať do prieskumu Arktídy 500 mld. USD

MOSKVA - Ruská ropná spoločnosť Rosnefť plánuje investovať do prieskumu ložísk v Arktíde v nasledujúcich približne dvoch dekádach okolo 500 miliárd USD (436,80 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes ruský minister energetiky Alexander Novak. Informoval o tom spravodajský server Sputnik.


"Len samotná Rosnefť chce v nasledujúcich 20 až 25 rokoch investovať do prieskumu regiónu zhruba 500 miliárd USD," povedal Novak v Moskve na medzinárodnom fóre mládeže Expedícia Arktída venovanom štúdiu oblasti. Ešte v novembri minulého roka ruský minister prírodných zdrojov Sergej Donskoj povedal, že Rosnefť sa obrátila na čínske podniky a ponúkla im spoluprácu na energetických projektoch v tomto regióne.
      

Pre obrovské rezervy ropy a plynu je Arktída územím, o ktoré sa zaujíma nielen Rusko, ale aj Spojené štáty, Dánsko, Nórsko a Kanada. Minulý rok ruský prezident Vladimir Putin oznámil plány Moskvy zvýšiť svoju prítomnosť v tejto oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies