Ropa zlacnela, ceny zlata sa zvýšili

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 09:54 • 2 min
Ropa zlacnela, ceny zlata sa zvýšili

NEW YORK - Ceny ropy v pondelok klesli najvýraznejšie za päť mesiacov, keďže nadol ich zatlačilo grécke odmietnutie podmienok poskytnutia núdzovej pomoci. Negatívne na cenu ropy navyše vplývalo aj to, že Irán a svetové veľmoci sa snažia dodržať plán, že 7. júla uzavrú dohodu o jadrovom programe Teheránu. To by mohlo na trh priniesť viac dodávok ropy, ak sa zmiernia sankcie voči Iránu.

slovakia

left justify in out

Podľa Johna Kiduffa z energetického hedžového fondu Again Capital jedinou podporou ceny ropy je teraz sezónny dopyt po benzíne a dokonca aj ten sa čoskoro vytratí. Londýnska ropa Brent v pondelok zlacnela o 6,3 % na 56,54 USD za barel a ľahká americká ropa oslabila o 7,7 % na 52,53 USD za barel.

 

Výsledok gréckeho referenda, v ktorom voliči odmietli podmienky zahraničnej pomoci, cenu zlata mierne zvýšil v rámci nakupovania bezpečných aktív. Spotová cena zlata do 21:12 GMT posilnila o 0,2 % na 1 170,01 USD za uncu. Dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zdraželi o 0,8 % na 1 173,20 USD za uncu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies