Ropa prehlbuje svoje straty

NETKY.SK • 4 November 2014, 08:46 • 2 min
Ropa prehlbuje svoje straty

SOUL - Ropa prehlbuje svoje straty a jej ceny po strmom páde v predchádzajúcom dni ďalej klesajú. Jeden z najväčších svetových exportérov komodity Saudská Arábia totiž znížila ceny decembrového kontraktu pre amerických zákazníkov v reakcii na špekulácie, že zásoby čierneho zlata v USA minulý týždeň stúpli. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Ceny ropy v októbri strmo klesli na najnižšiu úroveň od mája 2012. Poprední členovia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) odolali výzvam, aby zredukovali ťažbu a dodávky na trhy. Svetové zásoby ropy tak stúpajú, pričom v USA, ktoré sú jej najväčším spotrebiteľom, sa zvyšujú najprudšie za viac ako tri dekády.
      

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri sa dnes po 15. hodine v Soule predával po 78,02 USD (62,45 eura). To je o 76 centov menej ako v predchádzajúci deň, keď sa cena kontraktu prepadla o 1,76 USD a obchodovanie uzavrel na úrovni 78,78 USD za barel. WTI od začiatku roka zlacnela o 21 %.
     

 Cena decembrového kontraktu severomorskej ropnej zmesi Brent sa dnes znížila o 86 centov alebo 1 % na 83,92 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies