Ropa dnes prehĺbila svoje straty

NETKY.SK • 26 Január 2015, 12:52 • 2 min
Ropa dnes prehĺbila svoje straty

LONDÝN - Ropa dnes prehĺbila svoje straty a jej ceny sa ešte viac priblížili k 6-ročnému minimu. Dôvodom sú signály, že Saudská Arábia, ktorá je najväčším svetovým vývozcom ropy, bude aj po smrti kráľa Abdalláha pokračovať v doterajšej ťažobnej politike a nezníži svoju produkciu aj napriek nadbytku ropy na trhoch.

slovakia

left justify in out

To vyvoláva špekulácie, že sa tak skoro nezmení súčasná situácia, keď ponuka na trhu vysoko prevyšuje dopyt. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate  (WTI) s dodávkou v marci sa dnes o 11.25 SEČ predával za 45,10 USD (40,27 eura). To je o 49 centov menej, ako minulý týždeň na konci obchodovania. Kontrakt sa v priebehu dnešného dopoludnia nakrátko prepadol až na 44,35 USD za barel.

 

Na konci minulého týždňa, teda v piatok 23. januára zlacnela WTI o 72 centov a obchodovanie uzavrela na úrovni 45,59 USD/barel, ktorá bola najnižšia od marca 2009.

 

Cena marcového kontraktu severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes klesla o 1,22 USD, alebo o 2,5 % na 47,57 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies