Ropa Brent zdražela, americká ropa a zlato zlacneli

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:33 • 2 min
Ropa Brent zdražela, americká ropa a zlato zlacneli

NEW YORK - Cena londýnskej ropy Brent v utorok posilnila, ale ľahká americká ropa zlacnela o takmer dve percentá. Aj cena americkej ropy napokon uzavrela vyššie v porovnaní s jej pohybmi v priebehu dňa. Podporili ju totiž očakávania, ktoré rátali s tým, že správa o stave zásob ropy v USA bude na cenu pôsobiť pozitívne. To čiastočne vykompenzovalo nervóznu náladu na finančných trhoch.

slovakia

left justify in out

Po skončení riadneho obchodovania správa Amerického ropného inštitútu (API) ukázala, že zásoby čierneho zlata v USA minulý týždeň klesli o 3,7 mil. barelov. Novembrové dodávky londýnskej ropy Brent zdraželi o 16 centov, čiže o 0,3 % na 49,08 USD za barel. Októbrové dodávky ľahkej americkej ropy uzavreli nižšie o 85 centov, čiže o 1,8 % na úrovni 45,83 USD za barel.


Zlato v utorok zlacnelo. Negatívne na neho vplývalo posilnenie dolára vzhľadom na obnovenie očakávaní, že americký Federálny rezervný systém (Fed) prvýkrát za desaťročie zvýši úrokové sadzby. Spotová cena zlata do 19:17 GMT oslabila o 0,7 % na 1 125,22 USD za uncu a cena decembrových dodávok žltého kovu na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy sa znížila tiež o 0,7 %, a to na 1 124,80 USD za uncu.

(1 EUR = 1,1155 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona