Rooney víta angažovanie Allardycea

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 10:25 • 2 min
Rooney víta angažovanie Allardycea

PEKING - Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Wayne Rooney privítal angažovanie Sama Allardycea za nového trénera národného tímu Albiónu. Šesťdesiatjedenročný kouč nahradil vo funkcii o sedem rokov staršieho Roya Hodgsona, ktorý rezignoval ihneď po zahanbujúcom vypadnutí Anglicka na EURO 2016 s Islandom.

slovakia

left justify in out

Allardyce, ktorého vedenie Anglickej futbalovej asociácie vykúpilo spod kontraktu so Sunderlandom, podpísal dvojročnú zmluvu. "Do národného tímu prinesie nový spôsob hry. Verím, že to bude dobrý spôsob a pod jeho vedením budeme úspešní," povedal Rooney, ktorý je s 53 gólmi historicky najlepším strelcom Anglicka v medzištátnych dueloch.

 

Útočník Manchestru United je aktuálne so svojím tímom v Číne na predsezónnom turné. Pred novinármi opäť zdôraznil, že v reprezentácii plánuje pokračovať. "Povedal som to už po ME - v národnom tíme nekončím. Prečo by som mal? Teším sa nové výzvy a ďalšie zápasy," dodal.

 

Ostrým štartom Allardycea vo funkcii bude súboj 1. kola kvalifikácie MS 2018, v ktorom sa Angličania predstavia 4. septembra 2016 v Trnave proti Slovensku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona