Rooney: Som sklamaný, budúcnosť vidím v jasnejších farbách

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Rooney: Som sklamaný, budúcnosť vidím v jasnejších farbách

NICE - Skúsený Wayne Rooney reprezentuje Anglicko od roku 2003 a mal by pokračovať aj po šokujúcej prehre v osemfinále majstrovstiev Európy vo futbale s Islandom (1:2).

slovakia

left justify in out

Práve kapitán Rooney v 5. min zápasu z nariadeného pokutového kopu otvoril skóre, lenže potom strieľali góly už len Islanďania a Angličanom v treťom vzájomnom súboji s týmto donedávna ešte "futbalovým trpaslíkom" zostali len oči pre plač.

 

Wayne Rooney rovnako nepodal dobrý výkon, hoci si v 115. zápase v národnom drese pripísal 53. gól a opäť potvrdil pozíciu najlepšieho strelca reprezentácie v histórii. Rooney sa 115. štartom vyrovnal hviezde nedávnej minulosti Davidovi Beckhamovi, ešte o 10 zápasov viac má na konte legendárny brankár Peter Shilton. "Dnešný večer je veľkým sklamaním, ale to neznamená, že nebude ďalej rád nastupovať za Anglicko," vyhlásila dlhoročná opora Manchesteru United pre The Mirror. "Ak ma nový tréner vyberie do zostavy, určite prídem hrať," dodal Rooney.


K historickej prehre s nováčikom ME Islandom tridsiatnik Rooney podotkol: "Je trápna. Ak teraz povieme, že máme lepší tím ako Island, už nám nikto neuverí." Na druhej strane, Rooney podržal odstúpivšieho trénera Roya Hodgsona. Pod jeho vedením vyhrali Angličania všetkých 10 zápasov v kvalifikácii o postup na ME 2016 so skóre 31:3, vo Francúzsku sa však rozlúčili už v osemfinálovej fáze. "Za posledné štyri roky Hodgsonovi môžeme vďačiť za mnohé. Dal šancu mnohým mladým hráčom, a to sa ešte prejaví. Budúcnosť vidím v jasnejších farbách," dodal Rooney.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies