Rooney smerom k ME: Anglicko má nadchýnajúci tím

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 18:06 • 2 min
Rooney smerom k ME: Anglicko má nadchýnajúci tím

LONDÝN - Rekordér anglickej futbalovej reprezentácie podľa počtu strelených gólov Wayne Rooney sa domnieva, že ak si mužstvo udrží ducha, vďaka ktorému prešlo 10-zápasovou kvalifikáciou bez odovzdania čo i len bodu, má na úspech aj na samotných ME 2016 vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Medzi súperov "Albiónu" v základnej B-skupine patria aj Slováci.

"Atmosféra je brilantná. V tej kvalifikácii sme si počínali fakt dobre a je skvelé vidieť mladých hráčov, ako im to ide v kluboch a tlačia sa do kádra. Už teraz je citeľné rozochvenie a som si istý, že postupom času ešte bude rásť. Musíme myslieť pozitívne. Sme si vedomí toho, že momentálne máme nadchýnajúci tím. Ak sa nám podarí preniesť aktuálnu formu aj na šampionát, môžeme na ňom dopadnúť dobre. Máme mladé mužstvo a ako kapitán, samozrejme, chcete cítiť zomknutosť. Momentálne naplno vnímam, že funguje, všetci navzájom vychádzajú k spokojnosti," povedal 30-ročný útočník Manchestru United pre magazín 4 The Player z produkcie PFA.

Anglický Hráč roka 2008, 2009, 2014 a 2015 Rooney vynechal pre februárové zranenie kolena marcové prípravné súboje s Nemcami (3:2 z manka 0:2) a proti Holanďanom (1:2). Uvedomuje si, že nastupujúca generácia sa tlačí do zostavy kouča reprezentácie Roya Hodgsona: "Pochopiteľne, nikoho nepoteší indispozícia, ale niekedy sa čosi také pritrafí. Pri intenzite Premier League človeka stále sužuje to či ono. Myslím si však, že sme na tom dobre, pričom sú tu hráči, ktorí sa dostávajú z boľačiek ako Jack Wilshere, Danny Wellbeck a Daniel Sturridge, čo len pridá kvalitu navyše.

 

Zároveň sú k dispozícii futbalisti typu Rossa Barkleyho či Raheema Sterlinga - ofenzívne ladených mladíkov s veľkou dravosťou. Je nám teda jasné, že máme veľmi kvalitný káder, a ak všetci budeme fit, môžeme byť na záverečnom turnaji ME silní."

Rooney vlani v septembri v kvalifikácii najprv vyrovnal a potom aj prekonal reprezentačný gólový rekord legendárneho Sira Bobbyho Charltona. "Pred pokutovým kopom v San Maríne som bol značne nervózny, lebo na príšernom trávniku som v prvom rade nechcel zakopnúť. Hovoril som si, že musím za každú cenu aspoň trafiť loptu. Nebola to teda penalta z tých najpríkladnejších, ale - našťastie - skóroval som.Proti Švajčiarsku to bol náročný zápas a v neskorej fáze sme opäť mali výhodu pokutového kopu. Vopred som si uvedomoval, akými pocitmi by ma to naplnilo, ak by som uspel," zaspomínal si liverpoolský rodák Rooney, ktorý má na konte 51 zásahov v najcennejšom drese zo 109 duelov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona