Rooney prvýkrát v akcii, "Ševa" má vodu v kolene

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 06:54 • 2 min
Rooney prvýkrát v akcii, "Ševa" má vodu v kolene

Rooney prvýkrát v akcii, "Ševa" má vodu v kolene

slovakia

left justify in out

img

Prvýkrát s kľúčovým útočníkom Wayneom Rooneym nastúpia anglickí futbalisti v dôležitom zápase 3. kola D-skupiny EURO 2012 proti domácej Ukrajine. Utorňajší súboj v Donecku rozhodne o postupujúcom do štvrťfinále, o čosi lepšie sú na tom Angličania, ktorí majú pred domácim organizátorom jednobodový náskok v tabuľke.
      Zverencom trénera Roya Hodgsona stačí na účasť medzi osemčlennou elitou kontinentu remíza. Anglickú zástavu má niesť najvyššie práve Rooney, ktorý si už odsedel dvojzápasový trest od UEFA za hlúpe vylúčenie v kvalifikačnom zápase v Čiernej Hore. Výber domáceho kouča Olega Blochina potrebuje na istotu, aby sa vyhol osudu už eliminovaného druhého organizátora z Poľska, bodovať naplno. Domácim hrozí, že nastúpia bez hviezdneho 35-ročného kanoniera Andrija Ševčenka, ktorý má problémy s kolenom, netrénoval a lekári mu vyťahovali vodu z kolena.
      Hviezda Manchestru United nastúpi v útoku zrejme s Dannym Welbeckom, ktorý rozhodol o výhre 3:2 nad Švédskom, keďže Theo Walcott má problém s kolenom. "Chlapci si doteraz počínali výborne a dostali nás do tejto dobrej pozície. Dúfam, že dostanem šancu hrať a pokúsiť sa pomôcť k postupu zo skupiny. Je skvelé, že sme dali góly a získali body. Nie som v pozícii, že idem sám vyhrať šampionát, je nás tu 23 hráčov, ktorí bojujú o výhru a snažíme sa dostať tak ďaleko, ako sa len dá. Osobne som úplne fit, nevynechal som ani jeden tréning. Už sa neviem dočkať zápasu a budem šťastný, keď dostanem šancu," povedal Rooney.
      Desiatky miliónov ukrajinských fanúšikov s nádejou upierajú zrak do Donecka. Po kvalitnom výkone a výhre proti "Trom korunkám" 2:1, ktorú zabezpečil "Ševa" dvoma gólmi, však prišla studená sprcha a facka 0:2 od Francúzov. Tlak na mužstvo je veľký. "Toto je najväčší futbalový zápas v dejinách Ukrajiny. Máme poslednú šancu postúpiť do štvrťfinále. Urobíme pre to všetko. Nielen pre nás hráčov, ale aj pre celú Ukrajinu, je toto veľmi dôležitý zápas," povedal domáci Andrij Voronin.
      V "žltom nebezpečenstve", resp. v hrozbe suspendácie po druhej karte sú Angličania Oxlade-Chamberlain, Young, Milner, resp. domáci Tymoščuk a Selin. Vzájomnú bilanciu majú lepšiu Angličania, ktorí zo štyroch duelov trikrát vyhrali a raz prehrali, zaujímavé je, že vždy uspeli domáci - Anglicko v dvakrát v Londýne a v Newcastli, Ukrajina v Dnepropetrovsku. Angličania pod Hodgsonom ešte neprehrali (4 zápasy), v súťažnom stretnutí sú 10 duelov bez prehry. Doneck nie je "zasľúbeným mestom" pre Ukrajinu, zo šiestich stretnutí v ňom ani raz nevyhrali a v štyroch z nich prehrali. Zápas má výkop rovnako ako druhý duel Švédov s Francúzmi o 20.45 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Maďar Viktor Kassai.

      D-skupina, Doneck, 19. júna, 20.45 SELČ:
      Anglicko - Ukrajina
      predpokladané zostavy:
      Anglicko: Hart - Johnson, Terry, Lescott, A. Cole - Milner, Gerrard, Parker, Young - Rooney, Welbeck
      tréner: Roy Hodgson
      Ukrajina: Probable team (4-3-1-2)
      Pjatov - Gusev, Kučer, Ševčuk, Selin - Jarmolenko, Tymoščuk, Voronin - Konopľanka - Nazarenko, Ševčenko
      tréner: Oleg Blochin
      rozhodca: Viktor Kassai (Maď.)

      tabuľka D-skupiny:
      1. Francúzsko      2  1  1  0  3:1  4
      2. Anglicko        2  1  1  0  4:3  4
      3. Ukrajina        2  1  0  1  2:3  3
      4. Švédsko         2  0  0  2  3:5  0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona