Rooney prevezme od Gerrarda kapitánsku pásku Anglicka

NETKY.SK • 28 August 2014, 15:17 • 2 min
Rooney prevezme od Gerrarda kapitánsku pásku Anglicka

LONDÝN - Novým kapitánom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal Wayne Rooney. Dvadsaťosemročný útočník Manchestru United nahradil vo funkcii Stevena Gerrarda z Liverpoolu, ktorý sa po neúspechu na majstrovstvách sveta v Brazílii vzdal reprezentačnej kariéry.

slovakia

left justify in out

"Wayne bol jasnou voľbou pre jeho poctivosť, oddanosť a skúsenosti. V minulosti už bol kapitánom v niektorých zápasoch národného tímu. Dlhšie sme sa rozprávali, je pripravený na tlak, ktorý prináša tento post," povedal tréner Anglicka Roy Hodgson. Rooney nosí pásku na rukáve aj v Manchestri United.

 

Rooney má od svojho debutu v anglickej reprezentácii na svojom konte 95 zápasov a 40 gólov. V najbližšom čase sa chce stretnúť so Stevenom Gerrardom a získať od neho cenné rady. "Ešte ako malý chlapec som veľmi rád sledoval zápasy reprezentácie v televízii. Veľmi som túžil hrať za svoju krajinu. Menovanie za kapitána je pre mňa splnením aj toho najdivokejšieho sna," zareagoval na menovanie na svojom webe Rooney. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies