Rooney prekonal Charltona: Vybral som si roh a kopol silno

NETKY.SK • 9 September 2015, 12:48 • 2 min
Rooney prekonal Charltona: Vybral som si roh a kopol silno

LONDÝN - Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Wayne Rooney mal po utorňajšom zápase kvalifikácie EURO 2016 proti Švajčiarsku opäť dôvody na radosť.

slovakia

left justify in out

Nielenže už istý účastník ME vo Francúzsku vyhral 2:0 a potvrdil stopercentnú bilanciu v E-skupine, ale Rooney gólom z penalty v 84. minúte poslal do histórie doterajší rekord v počte strelených gólov za národné mužstvo, keď prekonal legendárneho Bobbyho Charltona. Kanonier Manchestru United už má na konte jubilejných 50 gólov v najcennejšom drese.

 

Rooney už v sobotu zabezpečil Angličanom hladký priebeh duelu v San Maríne, keď v 13. minúte otvoril skóre tiež z pokutového kopu. Po zápase sľúbil, že vyrovnaný rekord prekoná v tom ďalšom a to aj splnil. Až do utorka mal rovnakú bilanciu ako Rooney aj Sir Bobby Charlton, ktorý ukončil kariéru v tíme Albiónu v roku 1970. Zaujímavosťou je, že obaja útočníci potrebovali na métu 49 gólov rovnaký počet zápasov - 106.

 

Vedenie národnej asociácie FA darovalo po zápase s Helvétmi v šatni útočníkovi špeciálny dres s jeho menom a číslom 50. Pred najbližším domácim októbrovým zápasom s Estónskom mu osobne zlatú kopačku odovzdá na ceremoniáli vo Wembley Charlton, ktorý odohral za Manchester United 606 zápasov a v súčasnosti pôsobí v klubovej Rade riaditeľov.

 

"Vedel som už niekoľko zápasov, že som blízko. Teraz sa sen stal realitou. Je to veľmi emotívne, je to obrovská česť a niečo, na čo som mimoriadne hrdý. Verím, že sa ešte skoncentrujem na ďalšie góly v budúcnosti," povedal 29-ročný Rooney, ktorý dostal šancu premeniť penaltu po zákroku Granita Xhaku na Raheema Sterlinga. "Bol to veľký moment, a ja som si iba vybral roh a napálil kopačkou tak silno, ako to len bolo možné. Brankár sa lopty síce dotkol, ale našťastie tá prešla do siete," opísal slávny moment hrdina okamihu. Na otázku či kladie vyššie tento zápis alebo päť ligových titulov a triumf v Lige majstrov s "červenými diablami" Rooney odpovedal: "Je to takmer také skvelé, ak nie ešte viac byť najlepším strelcom krajiny a ešte nemať ani 30 rokov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies