Rooney podľa fanúšikov Hráčom roka v Anglicku

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:25 • 2 min
Rooney podľa fanúšikov Hráčom roka v Anglicku

LONDÝN - Wayna Rooneyho zvolili futbaloví fanúšikovia za Hráča roka v Anglicku. Hoci s národným tímom Albiónu neuspel na lanských majstrostvách sveta v Brazílii, z individuálneho hľadiska bol rok 2014 pre útočníka Manchestru United vydarený.

slovakia

left justify in out

Rooney v 13 vystúpeniach v reprezentačnom drese skóroval osemkrát a po ukončení kariéry Stevena Gerrarda v reprezentácii prevzal od neho kapitánsku pásku. Navyše, dosiahol métu 100 štartov v národnom tíme a už len tri presné zásahy ho delia od Sira Bobbyho Charltona, historicky najlepšieho strelca Anglicka.

 

Rooney získal vo fanúšikovskej ankete 27 percent hlasov a na ďalšie "medailové" priečky odsunul Dannyho Welbecka (11 %) a Raheema Sterlinga (7 %). Z tohto ocenenia sa tešil tretíkrát v kariére. "Som šťastný a hrdý, že ma anglickí fanúšikovia zvolili za Hráča roka. Pocta od priaznivcov je vždy výnimočná, preto ďakujem všetkým, ktorí hlasovali. Zároveň by som chcel poďakovať za podporu počas celého roka, ktorý nepriniesol len úspešné výsledky," citovali 29-ročného zakončovateľa v správe na dailymail.co.uk. 

 

V ženskej kategórii sa tešila z víťazstva Toni Dugganová (Manchester City), do 21 rokov patrí ocenenie Saidovi Berahinovi (West Bromwich Albion). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona