Rooney odmieta kritiku: Viem sám, keď hrám zle a viem, že góly prídu

NETKY.SK • 20 August 2015, 12:06 • 2 min
Rooney odmieta kritiku: Viem sám, keď hrám zle a viem, že góly prídu

MANCHESTER - Wayne Rooney sa ohradil proti najnovšej kritike niektorých médií. Anglický futbalista tvrdí, že je neopodstatnená. Vyčítajú mu absenciu gólov, ale on si myslí, že včas opäť objaví strelecký inštinkt.

slovakia

left justify in out

Kapitán Manchesteru United i národnej reprezentácie nepatrí medzi klasických hrotov, hoci k strieľaniu gólov má blízko. V uplynulých rokoch sa však prezentoval najmä ako pracovitý, kreatívny a kombinačne zdatný útočník, ktorý vytvára spoluhráčom priestor a šance z podhrotovej pozície, z krídelných priestorov a chodí po loptu aj hlbšie do stredu poľa. Lenže v prvých troch súťažných zápasoch sezóny ho holandský kouč Louis Van Gaal postavil na pozíciu stredného útočníka a tak kritici poukázali, že v dueloch proti Tottenhamu Hotspur, Aston Ville a (v play off Ligy majstrov) Club Bruggy ani tak neskóroval. Nepodarilo sa mu to už v 8 zápasoch Premier League v rade, naposledy "zavesil" 12. apríla.

 

"Je príliš skoro na začiatku sezóny, len tri zápasy. Som zvyknutý na tieto kritiky aj z minulosti a góly následne prídu, viem to. Rozumiem tomu, že som ten, ktorý by to tam mal ťahať a hľadať cestu lopty do siete, ale moja hlava je čistá a viem, ako si plniť úlohy. Je to len záležitosť šancí a ich premenení a ja cítim, že to príde veľmi skoro," cituje 29-ročného futbalistu Reuters.

 

Rooneyho mrzia aj kritické pohľady na jeho celkové výkony v úvode sezóny: "Podal som jeden zlý výkon a každý sa do toho naváža. Ja som priamy a úprimný človek a hovorím čo cítim - viem kedy nehrám dobre a áno, proti Aston Ville som hral pod moje štandardy."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona