Rooney nechápe novinárov, zastali sa ho Lampard i Neville

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 09:17 • 2 min
Rooney nechápe novinárov, zastali sa ho Lampard i Neville

RECIFE - Prehru anglických futbalistov v ich úvodnom vystúpení na MS v Brazílii s Talianskom (1:2) dávali britské médiá za vinu najmä Waynovi Rooneymu.

slovakia

left justify in out

Viacerí novinári z Ostrovov odporúčali trénerovi Royovi Hodgsonovi, aby útočníka Manchestru United nechal v ďalšom zápase na lavičke. Po pondelkovom tréningu, na ktorom sa ako jediný hráč zo základnej jedenástky zo zápasu proti Taliansku zúčastnil od začiatku, britské médiá písali, že Rooney proti Uruguaju hrať nebude a že trénuje už len s náhradníkmi.

 

"Niekedy novinárov skutočne nechápem. Na každý zápas šampionátu chcem byť pripravený na sto percent, práve preto som včera absolvoval extra tréning. Urobil som tak z vlastnej iniciatívy a médiá napíšu, že som odsúdený do úlohy náhradníka," krútil nechápavo hlavou Rooney.

 

Kritika sa zniesla na jeho ramená aj napriek tomu, že v súboji proti Taliansku bol autorom gólovej asistencie na jediný presný zásah Angličanov z kopačky Daniela Sturridga. A to hral Rooney na poste ľavého krídelníka, ktorý vôbec nepatrí medzi jeho obľúbené pozície.

 

"Ak sa novinári začnú zaujímať iba o jedného hráča, môže to byť na škodu. My v tíme sa aj napriek tomu sústredíme iba na víťazstvá," povedal na utorkovej tlačovej konferencii pred štvrtkovým duelom proti Uruguaju asistent kapitána Frank Lampard.

 

Jeho slová potvrdil aj Rooneyho bývalý spoluhráč z tímu "červených diablov" z Old Trafford a súčasný asistent trénera Hodgsona Gary Neville.

 

"Je to anglická špecialita, vytvárať drámu okolo jedného hráča. V 90-tych rokov uplynulého storočia to bol Paul Gascoigne, v období rokov 2000 až 2006 naše médiá zase písali iba o Davidovi Beckhamovi. Teraz je to Rooney. Wayne si však novinárov nevšíma. Každý tréning, každý zápas odmaká na sto percent. Jeho nadšenie pre futbal je obdivuhodné," dodal Neville.

 

Anglicko si v dôležitom zápase D-skupiny zmeria sily s Uruguajom vo štvrtok v Sao Paule o 21.00 SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies