Rooney Mara si zahrá v dráme Vox Lux

NETKY.SK • 22 September 2016, 12:01 • 2 min
Rooney Mara si zahrá v dráme Vox Lux

LOS ANGELES - Americká herečka Rooney Mara sa predstaví v hudobnej dráme Vox Lux režiséra Bradyho Corbeta. Tridsaťjedenročná rodáčka z Bedfordu v štáte New York stvárni popovú speváčku Celeste. Snímka bude mapovať pätnásť rokov v jej úspešnej kariére od jej začiatkov na konci 90. rokov minulého storočia po súčasnosť, pričom bude ponúkať jej pohľad na významné kultúrne zmeny v danom období.

slovakia

left justify in out

Nakrúcanie filmu by malo začať vo februári, pričom jeho producentmi budú Christine Vachon, David Hinojosa a Brian Young. O originálne skladby na soundtrack snímky sa postará austrálska hudobníčka Sia.

 

Rooney Mara debutovala vo filme Tajomná legenda Krvavá Mary (2005). Následne sa objavila v snímkach ako Nočná mora z Elm Street (2010) alebo Sociálna sieť (2010). Preslávila sa ako hackerka Lisbeth Salander v snímke Muži, ktorí nenávidia ženy (2011), ktorá jej vyniesla chvály kritiky a nominácie na Oscara i Zlatý glóbus. V roku 2013 sa predstavila v psychologickej krimidráme Vedľajšie účinky Stevena Soderbergha, romantickom sci-fi Ona či krimidráme Ain't Them Bodies Saints a o rok neskôr v snímke Odpad. Vlani ju mohli fanúšičky a fanúšikovia vidieť ako Tiger Lily v rodinnom fantasy PAN: Cesta do Krajiny-Nekrajiny. Zahrala si tiež v romantickej dráme Carol (2015), ktorá jej okrem iného vyniesla ďalšie nominácie na Zlatý glóbus a Oscara či cenu pre najlepšiu herečku na minuloročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona