Rooney: Je ťažké vidieť Liverpool a ManCity v boji o titul

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 09:58 • 2 min
Rooney: Je ťažké vidieť Liverpool a ManCity v boji o titul

MANCHESTER - Útočník anglického futbalového klubu Manchester United Wayne Rooney vyhlásil, že je pre neho veľmi náročné sledovať, ako FC Liverpool a Manchester City bojujú o titul v Premier League.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster neprežíva ani zďaleka najlepšiu sezónu a je otázne, či sa vôbec kvalifikuje do nadchádzajúceho ročníka Ligy majstrov. Pelotón Premier League vedie londýnska Chelsea, ktorá si vypracovala 7-bodový náskok pred Liverpoolom a Arsenalom, tí majú však zápas k dobru. Manchester City na 4. mieste stráca 9 bodov, no má až 3 zápasy k dobru.

 

Dvadsaťosemročný zakončovateľ "červených diablov" Rooney prezradil pre klubový magazín Inside, aké ťažké je byť mimo prvej štvorky a iba sa prizerať, ako tradiční rivali bojujú o najvyššie priečky. "Nie je to vôbec príjemné, lebo všetci vieme, že máme na lepšie umiestnenie v porovnaní so súčasným. Musíme sa vrátiť na pozície, kam naozaj patríme a napraviť pocity z tejto sezóny," uviedol odchovanec Evertonu a následne dodal: "Musíme na sebe neustále pracovať a zlepšovať sa, aby sme zakončili sezónu silnejší. Doteraz sme neboli dosť dobrí a preto to musíme napraviť." 

 

Pod akýsi útlm 20-násobného anglického majstra sa do značnej miery podpísal predsezónny koniec Alexa Fergusona, ktorého na trénerskej stoličke nahradil 50-ročný David Moyes. "Sir Alex odišiel po 26 rokoch a ktokoľvek by ho nahradil, mal by to nesmierne ťažké. Úprimne, myslím si, že hráči by mali zlepšiť svoj prístup." 

 

Ďalšou ranou by mohol byť odchod jednej z opôr tímu a kapitána Nemanju Vidiča, ktorý v lete po 8 rokoch opustí Old Trafford a zamieri do Interu Miláno. Rooney pripúšťa, že práve on by mohol od 32-ročného Srba prevziať v nasledujúcej sezóne kapitánsku pásku. "Už niekoľkokrát som mužstvo v zápase viedol ako kapitán a ak sa manažér rozhodne pre mňa, nebudem s tým mať žiaden problém." 


Funkcia kapitána Anglickej reprezentácie by mohla byť pre Rooneyho tiež čoskoro na dosah, nakoľko súčasný kapitán Steven Gerrard sa po svetovom šampionáte v Brazílii rozhodne prehodnotiť ďalšiu reprezentačnú kariéru. Rooney by sa tak mohol tešiť zo šance viesť Anglicko v novej pozícii, čo by nebolo pre neho nič nové, veď z 89 vystúpení v najcennejšom drese odohral dve stretnutia s kapitánskou páskou na rukáve. "Stať sa kapitánom mojej krajiny by bola obrovská pocta, no tréner bude mať na túto pozíciu hneď niekoľko uchádzačov," vyhlásil autor 38 reprezentačných gólov. "Nikto nevie, čo Steven urobí v lete. Vie to iba on sám," dodal na záver rodák z Liverpoolu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona