Rooney chce dať 20 gólov a prekonať rekord Charltona

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 17:34 • 2 min
Rooney chce dať 20 gólov a prekonať rekord Charltona

LONDÝN - Anglický futbalový útočník Wayne Rooney si dal cieľ streliť v budúcej sezóne 20 gólov za Manchester United, čím by prekonal dlhoročný klubový rekord legendy Bobbyho Charltona.

slovakia

left justify in out

Podľa trénera ManU Louisa Van Gaala bude hrať Rooney na svojej obľúbenej útočnej pozícii a preto verí, že vo všetkých súťažiach môže streliť 20 gólov. Ak by sa mu to podarilo, dostal by sa na métu 250, čím by o jeden gól prekonal Charltona. Ten v rokoch 1956 až 1973 napol v drese "červených diablov" sieť 249-krát.
     

"Budem hrať na svojej obľúbenej pozícii útočníka a verím, že opäť strelím aspoň 20 gólov. Budem sklamaný, ak sa mi to nepodarí," povedal Rooney britským reportérom počas turné United v USA. "Hral som na rôznych postoch za United, ale ukázalo sa, že keď som v reprezentácii hral na poste hrotového útočníka, tak som strieľal góly," dodal. V anglickej reprezentácii stráca Rooney na rekordných 49 gólov Charltona len jeden presný zásah.
     

Rooney strelil 230 gólov za Manchester v 473 zápasov, Charlton dal 249 v 748 dueloch. Na druhom mieste historického zoznamu je Dennis Law, ktorý skóroval 237-krát len v 404 zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies