Ronnie Wood z Rolling Stones vydá svoje denníky zo začiatkov kariéry

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 11:11 • 2 min
Ronnie Wood z Rolling Stones vydá svoje denníky zo začiatkov kariéry

LONDÝN - Gitarista anglickej kapely The Rolling Stones Ronnie Wood vydá v knižnej podobe svoje denníky zo začiatkov kariéry, keď v polovici 60. rokov pôsobil v skupine Birds.

slovakia

left justify in out

Publikácia s názvom How Can It Be? A Rock & Roll Diary sa dostane na trh v máji, pričom k dispozícii bude iba 1965 kópií. Toto číslo označuje rok, z ktorého pochádzajú Woodove najstaršie zápisky. "V tomto denníku nájdete môj súkromný svet. Ukazuje, aký úžasný harmonogram sme vtedy mali. Každý deň sme cestovali po celej krajine. Keďže sme boli mladí, tak to pre nás bolo jedno veľké dobrodružstvo. Mali sme toľko energie, že sme zvládali každý deň pracovať, naháňať dievčatá, skladať piesne, cvičiť na vystúpenia a cestovať," vyhlásil 67-ročný hudobník, ktorý už v roku 2007 vydal autobiografiu s jednoduchým názvom Ronnie.


Ronnie Wood odštartoval kariéru v roku 1964 v spomínanej kapele Birds, ktorá sa však po troch rokoch rozpadla. Následne krátko pôsobil aj vo formáciách Santa Barbara Machine Head, The Creation a Jeff Beck Group, pričom v poslednej menovanej hral na basgitaru. V roku 1969 sa stal gitaristom kapely Faces, v ktorej bol spevákom Rod Stewart. S touto skupinou vydal začiatkom 70. rokov štyri albumy a po jej rozpade v roku 1975 sa pripojil k The Rolling Stones. S nimi má na konte nahrávky ako Black And Blue (1976), Some Girls (1978), Emotional Rescue (1980), Dirty Work (1986), Voodoo Lounge (1994) či A Bigger Bang (2005). Vydal tiež sedem sóloviek a od roku 2009 znovu pôsobí aj vo Faces avšak už bez Stewarta, ktorého nahradil Mick Hucknall zo Simply Red.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona