Ronnie Spector vydá v apríli album English Heart

NETKY.SK • 18 Február 2016, 16:44 • 2 min
Ronnie Spector vydá v apríli album English Heart

BRATISLAVA - Americká speváčka Ronnie Spector plánuje 8. apríla vydať album English Heart.

slovakia

left justify in out

Novinka bude obsahovať celkovo jedenásť piesní, medzi nimi budú aj coververzie skladieb skupín ako The Kinks, The Animals, The Beatles či Gerry & the Pacemakers. Niekdajšia členka formácie The Ronettes z nahrávky už zverejnila skladbu I’d Much Rather Be With The Girls, ktorú pod názvom I'd Much Rather Be with the Boys napísali gitarista kapely The Rolling Stones Keith Richards a niekdajší manažér a producent skupiny Andrew Oldham.


O produkciu English Heart sa postaral Scott Jacoby, s ktorým spolupracoval napríklad John Legend. Album bude akousi poctou 72-ročnej speváčky obdobiu, ktoré prežila v 60. rokoch vo Veľkej Británii. "Nikdy nezabudnem na moje prvé dojmy z Anglicka zo zimy 1964. Nikdy predtým som nebola mimo USA. Bol to úžasný pocit, keď sme prileteli na Heathrow a vítali nás všetky tie decká. Nikdy predtým sme nemali fanúšikov, ktorí by nás vítali na letisku," uviedla rodáčka z New Yorku.


Ronnie Spector, vlastným menom Veronica Yvette Bennett, spoluzakladala The Ronettes v 50. rokoch minulého storočia v New Yorku spolu so staršou sestrou Estelle Bennett a sesternicou Nedrou Talley. S formáciou vydala jediný album Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica (1964). Z neho pochádza aj najväčší hit skupiny Be My Baby, ktorý zaznel aj vo filme Hriešny tanec (1987). Magazín Rolling Stone označil tento singel za 22. najlepšiu skladbu všetkých čias. V roku 2007 uviedli The Ronettes do Rock 'n' rollovej siene slávy. Ronnie Spector, ktorá bola manželkou uznávaného producenta Phila Spectora, uviedla na trh aj niekoľko sólových nahrávok ako napríklad Siren (1980), Unfinished Business (1987), She Talks To Rainbows (1999) či The Last of the Rock Stars (2006).

Tracklist albumu Ronnie Spector - English Heart:
01 Oh Me Oh My (I’m A Fool For You Baby)
02 Because
03 I’d Much Rather Be With The Girls
04 Don’t Let The Sun Catch You Crying
05 Tired Of Waiting
06 Tell Her No
07 I’ll Follow The Sun
08 You’ve Got Your Troubles
09 Girl Don’t Come
10 Don’t Let Me Be Misunderstood
11 How Can You Mend A Broken Heart
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies