Ronda Rousey protestovala spolu s indiánmi v rezervácií Standing Rock

NETKY.SK • 30 Január 2017, 10:42 • 2 min
Ronda Rousey protestovala spolu s indiánmi v rezervácií Standing Rock

NEW YORK - Ronda Rouseyová po prehre s Amandou Nunezovou zmizla z povedomia fanúšikov. Až v poslednej dobe sa o nej začali objavovať rôzne správy.

slovakia

left justify in out

Poslednou takouto je, že podporila protest indiánov v Dakote. Doniesla jedlo indiánom protestujúcim proti výstavbe potrubia Dakota Acess Pipeline. Povedala, že bude s nimi bojovať v prvej línií a nebude jej vadiť ani keď sa jej ujde aj zo slzného spreju.

 

Podporuje správnu vec, stojí na strane indiánov žijúcich pri Standing Rock, ktorí protestujú proti výstavbe ropovodu Dakota Access Pipeline. Indiánsky kmeň sa obáva prípadného úniku ropy čo by pre nich znamenalo katastrofu v podobe znečistenia ich hlavného zdroja pitnej vody rieky Missouri. Protesty trvajú už pár mesiacov, pridalo sa k ním už viacero známych osobností ale aj jedna ďalšia zápasníčka UFC Leslie Smithová.

 

Rouseyová prežila jednu časť detstva v Dakote tak aj preto je pre ňu dôležitý osud tohto kraja. Okrem potravín doniesla protestujúcim ešte stany, drevo na kúrenie a sporák. Na začiatku minulého týždňa sa objavil post na Twitteri kde bola odfotená s hlavnou aktérkou protestu Lindou Black.

 

"To čo spravila je fantastické. Je to fantastický a veľmi skromný človek. Nechcela vôbec žiadnu publicitu. Keď som sa jej pýtala prečo to robí tak odpovedala, že sa cíti strašne sklamane. Myslí si, že každý ma na ňu ťažké srdce. Uistila som ju, že to tak nie je. A, že je pre mnohých strašne dôležitá najme pre indiánsku komunitu. Takáto podpora pre nás znamená strašne veľa, zvyšuje morálku a dodáva silu k pokračovaniu. Ronda povedala, že sa sem vráti a, že bude s nami bojovať v prvom rade aj keď na nás budú striekať slzný plyn."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies