Ronaldovi zložili poklonu Raul aj Benitez

NETKY.SK • 18 Október 2015, 12:58 • 2 min
Ronaldovi zložili poklonu Raul aj Benitez

MADRID - Cristiano Ronaldo v sobotu oficiálne prekonal rekord Raula Gonzaleza v počte strelených gólov za Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Portugalský futbalový útočník pomohol presným zásahom v dueli 8. kola na svojom trávniku k víťazstvu 3:0 nad Levante. Ronaldo strelil za "biely balet" už 324 gólov. Vďaka víťazstvu sa Real dostal na čelo Primera División.

 

Ronaldo skóroval v 30. minúte duelu a oficiálne prekonal rekord. Podľa štatistík Realu i denníka Marca však dosiahol Ronaldo svoj 324. gól už v predchádzajúcom dueli Ligy majstrov proti Malmö FF. Štatistiky La Ligy mu ale uvádzajú o jeden presný zásah menej, pretože pred štyrmi rokmi označili v zápase s Realom Sociedad za strelca jedného z gólov obrancu Pepého, kým Real a Marca tvrdia, že skóroval Ronaldo. Kanonier však v sobotu uzavrel všetky debaty a predbehol nielen Raula, ale aj ďalšie idoly madridského klubu ako Alfredo di Stefano, Carlos Santillana, Ferenc Puskás, či Hugo Sanchez.

 

O výnimočnosti rekordu svedčí aj fakt, že Ronaldo sa na métu 324 gólov dostal len za 310 zápasov, kým Raul na 323 gólov potreboval 741 duelov. Pred zápasom s Levante dostal Ronaldo už štvrtýkrát ocenenie Zlatá kopačka, ktoré každoročne udeľuje UEFA najlepšiemu strelcovi v európskych súťažiach. Ronaldo sa stal prvým hráčom so štyrmi Zlatými kopačkami, prvýkrát dostal ocenenie už v roku 2008 ešte ako hráč Manchesteru United.

 

Skvelý výkon Ronalda s úžasom sledoval aj Raul, ktorý bol hrdinom Realu v rokoch 1994 - 2010. "To, čo Ronaldo dokázal, sa ani nedá pomenovať. Je to nový historický level. Je neskutočné, čo dosiahol za šesť rokov. Mal priemer viac ako 50 gólov za sezónu, kým ja som mal 20. Myslím, že ešte strelí veľa gólov a pomôže Realu k ďalším trofejam," povedal Raul, ktorý hrá momentálne za New York Cosmos a v novembri ukončí profesionálnu hráčsku kariéru Real kúpil Ronalda v roku 2009 za vtedy rekordnú sumu 96 miliónov eur. "Peniaze, ktoré sme za neho zaplatili, nie sú nič v porovnaní s tým, čo spravil pre náš klub," povedal prezident Realu Florentino Perez.

 

Portugalčana pochválil aj kormidelník Realu Rafael Benitez. "Myslím, že nemá strop. Dosiahol to oveľa skôr ako ostatní, čo dáva úspechu ešte vyššiu hodnotu," povedal Benitez.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies