Ronaldova neúčasť motivovala hráčov Realu k triumfu v pohári

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 08:47 • 2 min
Ronaldova neúčasť motivovala hráčov Realu k triumfu v pohári

VALENCIA - Portugalská futbalová hviezda Cristiano Ronaldo z Realu Madrid nemohol pre zranenie zasiahnuť do finále španielskeho Kráľovského pohára proti FC Barcelona, po stredajšom súboji na štadióne Mestalla vo Valencii však mal veľkú radosť. So spoluhráčmi si užil triumf v pohári i 227. edícii El Clásica, ale hneď myslel aj na ďalšie tohtosezónne ciele.

slovakia

left justify in out

"Zaslúžili sme si toto víťazstvo, pretože sme hrali lepšie a utvorili sme si viac šancí. Stále však máme pred sebou dva ciele - chceme vyhrať aj La Ligu a Ligu majstrov," povedal novinárom Cristano Ronaldo a pokračoval: "Už len dostať sa do finále bolo veľkým bojom. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo uspieť. Bol to skvelý deň, musíme si ho užiť a potom už myslieť na ligu." V najvyššej španielskej súťaži bojuje Real o titul s Atléticom Madrid a Barcelonou, v Lige majstrov ho čaká v semifinále Bayern Mníchov. 

 

Portugalčan sa zotavuje zo zranenia kolena. Zatiaľ však nemôže hrať. "Už je to oveľa lepšie. Necítim už bolesť," povedal Ronaldo. 

 

Real Madrid sa víťazom Kráľovského pohára stal po 19. raz v histórii. Zverenci trénera Carla Ancelottiho zdolali v stredajšom finále Copa del Rey svojho tradičného rivala FC Barcelona 2:1. Vedúci gól "bieleho baletu" na štadióne Mestalla vo Valencii strelil v 11. min argentínsky krídelník Ángel di María. Po zmene strán síce v 68. min vyrovnal peknou hlavičkou barcelonský stopér Marc Bartra, ale posledné slovo mal v 85. min Gareth Bale. Waleský reprezentant nechal zabudnúť na Ronaldovu neúčasť a po individuálnej akcii presnou strelou rozhodol o triumfe Realu. Bale predviedol svoje šprintérske schopnosti, rýchlo sa prehnal okolo Bartru, dostal sa pred brankára Pinta a zakončil. "Kto potrebuje Ronalda?" tvrdil na sociálnej sieti Twitter bývalý hráč Arsenalu Martin Keown. V závere mohol poslať duel do predĺženia Neymar, ale jeho pokus skončil na žrdi. 

 

"Cristianova absencia motivovala mojich zverencov. Vedeli sme, čo hrať na Barcelonu. Boli sme kompaktní, kontrolovali duel a hrali skutočne dobre. Hráči odviedli na ihrisku skvelú prácu a titul sme si zaslúžili," povedal tréner Realu Carlo Ancelotti. 

 

Barcelona prehrala tretí duel za sebou. Minulý týždeň neuspela v semifinále Ligy majstrov s Atléticom Madrid a zakopla aj v domácej súťaži s Granadou. "Táto posledná prehra nás veľmi bolí. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí merali cestu do Valencie, a zároveň sa im ospravedlniť, že sme nevyhrali. Budeme bojovať až do konca sezóny. Máme problémy v pásme 25 metrov od bránky, z ktorého sme sa doteraz vedeli presadiť. Chýba nám efektivita v poslednej fáze útoku. Neskladáme však zbrane," povedal tréner Barcelony Gerardo Martino. 

 

Tretie tohtoročné El Clásico, tentoraz v domácom pohárovom "balení", malo premiérovo víťaza v madridskom klube. Dve predchádzajúce konfrontácie, obe v rámci najvyššej španielskej súťaže Primera División, sa skončili úspechom "blaugranas" (výsledky z pohľadu Barcelony: 2:1 /doma/, 4:3 /vonku/). 

Po 227. vzájomnom súťažnom súboji týchto dvoch veľkoklubov má Real lepšiu bilanciu. Tím z metropoly Španielska zvítazil dovedna 91-krát, "Barca" má o tri výhry menej, 48 zápasov sa skončilo nerozhodne. Skóre hovorí tiež v prospech madridských "pusiniek" 384:368. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies