Ronaldov štart proti Barcelone ešte nie je istý, Katalánci budú tiež oslabení

NETKY.SK • 27 Október 2020, 15:57 • 2 min
Ronaldov štart proti Barcelone ešte nie je istý, Katalánci budú tiež oslabení

Až dnes večer sa dozvieme, či Cristiano Ronalo bude k dispozícii Juventusu Turín na stredajší šláger 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti FC Barcelona. Portugalský útočník mal už dvakrát pozitívny test na koronavírus, preto sa stále nachádza v domácej izolácii.

slovakia

left justify in out

V prípade negatívneho výsledku je však pripravený naskočiť do stredajšieho súboja v turínskej Allianz Arene. Vtedy by sa stala skutočnosťou prvá konfrontácia Cristiana Ronalda a Lionela Messiho mimo ich dlhoročnej rivality v španielskej najvyššej súťaži.


"Nemať k dispozícii Cristiana Ronalda by bol veľký úder asi pre každé mužstvo. My si však veríme, že odohráme veľký zápas. Sebadôvera v dobrú hru aj výsledok nám nechýba," vyhlásil tréner Juventusu Andrea Pirlo na utorkovej tlačovej konferencii v Turíne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21),

 

Niektoré hviezdy už určite nenastúpia 

"O Cristianovi sa rozhodne večer a rovnako budeme do poslednej chvíle zvažovať účasť Leonarda Bonucciho. Čo sa týka Paula Dybalu, stále ešte má trochu času na oddych, lebo sa cíti unavený. Isté je, že pre zranenia nám budú chýbať Giorgio Chiellini a Matthijs de Ligt," dodal Pirlo na klubovom twitteri.

 

Messi bol preňho vždy lepší  
Niekdajší skvelý taliansky reprezentant a majster sveta z roku 2006 v minulosti neraz uviedol, že Lionel Messi je podľa neho lepší hráč ako Cristiano Ronaldo. Portugalčana na rozdiel od Argentíčana ani nezaradil do svojej ideálnej jedenástky Ligy majstrov. Keď ho začal nedávno v Juventuse trénovať, zrejme sa mu musel za to ospravedlniť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

 

"Ronaldo a Messi stvárajú už 15 rokov neuveriteľné veci a obaja sú to skvelí futbalisti. Čo sa týka Messiho, prvýkrát sa proti nemu postavím ako tréner. Mám obrovský rešpekt, ktorý si právom zaslúži," podotkol Pirlo.

Na upozornenie, že aj súčasný tréner FC Barcelona Ronald Koeman bol svojho času výborný futbalista, Pirlo odvetil: "Áno, všetci vieme, ako tvrdo dokázal kopať do lopty pri priamych kopoch. Jeho strely boli veľmi silné, ja som zahrával priame kopy inak - vlastným spôsobom," pousmial sa Pirlo.

 

Barca bude tiež oslabená
Ani Katalánci nebudú v stredajšom súboji G-skupiny v Turíne zďaleka kompletní. S tímom na sever Talianska ani necestovali obranca Gérard Piqué a stredopoliar Philippe Coutinho. Pilier defenzívy Piqué stojí pre žlté karty a Coutinho je zranený. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gerard Piqué (@3gerardpique),

 

Chýbať budú aj brankár Marc-André ten Stegen a obranca Samuel Umtiti. Podľa oficiálneho portálu Európskej futbalovej únie (UEFA) oba tímy odohrali proti sebe 11 zápasov s mierne pozitívnou bilanciou pre FC Barcelona: 4 víťazstvá - 4 remízy - 3 prehry. Marca však upozorňuje na štatistiku, podľa ktorej Katalánci v Turíne dosiaľ nikdy nezvíťazili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies