Ronaldov pamätný dres z jeho 100.reprezentačného zápasu dostal zelenáč Norwood... vďaka kamarátskej intervencii

NETKY.SK • 19 Október 2012, 10:19 • 2 min
Ronaldov pamätný dres z jeho 100.reprezentačného zápasu dostal zelenáč Norwood... vďaka kamarátskej intervencii

Ronaldov pamätný dres z jeho 100.reprezentačného zápasu dostal zelenáč Norwood... vďaka kamarátskej intervencii

slovakia

left justify in out

imgPORTO - Bol to večer, na ktorý nezabudne žiadny hráč Severného Írska, ale pre jedného hráča hostí to bol ešte pamätnejší deň – vďaka Riovi Ferdinandovi.

Dres Cristiana Ronalda bol v ten večer druhou najcennejšou vecou, hneď po zisku kvalifikačných bodov na Majstrovstvá sveta 2014, keď sa po záverečnom hvizde rozhodcu strhla menšia eufória a hráči hostí sa hnali k útočníkovi Realu Madrid.
Avšak Ronaldo každú žiadosť zdvorilo odmietol s tým, že tento jeho suvenír je už sľúbený inému hráčovi. Dres dostal málo známy záložník Huddersfieldu, Oliver Norwood – na žiadosť Ferdinanda.

21-ročný bývalý odchovanec Manchestru United sa stal letnou akvizíciou Huddersfieldu, keď nedokázal preraziť do prvého tímu Sira Alexa Fergusona. Norwood opísal, ako zmobilizoval Ferdinanda, aby mu pomohol získať jeho vysnívaný suvenír, ktorý mu závidia všetci jeho spoluhráči.
"Rio a ja máme rovnakého agenta, a ja som vedel, že s Ronaldom sú stále v kontakte ešte z čias, keď spolu hrali v United. Tak som mu minulý týždeň zavolal a spýtal sa ho, či by sa za mňa mohol prihovoriť. Vysvetlil som mu, ako veľa by to pre mňa znamenalo, mať Ronaldov dres a či by mohol prípadne zistiť aké mám šance. Dúfal som, že by to mohlo stačiť, ale chcel som sa uistiť, tak som pred zápasom išiel za Ronaldom a predstavil sa. On len povedal: "Áno, Rio so mnou hovoril. Neboj sa - dres je tvoj ". Na konci zápasu za ním išlo niekoľko chalanov, on však dodržal slovo. Nebol nadšený výsledkom zápasu a nebol práve v najlepšej nálade, ale prišiel ku mne, podali sme si ruky a povedal: "Nezabudol som. Tu máš dres". Pre mňa to bolo to najlepšie zakončenie večera. Nemohol som si želať lepší darček na pamiatku. Zo všetkých pamiatok, ktoré som počas mojej doterajšej kariéry pozbieral, je tento dres ten najlepší. Hneď ako prídem domov, tak si ho dám zarámovať a nechám si ho navždy. Bude mať čestné miesto medzi všetkými mojimi futbalovými pamiatkami. Budem ho ukazovať mojim deťom a neskôr vnúčatám a poviem im, že je to dres, ktorý mal na sebe Ronaldo v jeho 100.reprezentačnom zápase. Bol som s ním na ihrisku a toto je dôkaz. Som úplne nadšený a som Riovým dlžníkom, že to pre mňa zariadil. Bolo to od neho veľmi pekné a som naozaj vďačný."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona