Ronaldo zachránil Real od blamáže, Bayern si postup ustrážil

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 22:47 • 2 min
Ronaldo zachránil Real od blamáže, Bayern si postup ustrážil

MADRID - Ďalšími dvoma semifinalistami futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 sa stali podľa očakávania favoriti Real Madrid a Bayern Mníchov. Kým však nemecký majster dokráčal k postupu pohodlnou a bezpečne ustráženou bezgólovou remízou, v Madride sa schyľovalo k senzácii, ktorú odvrátil až v nadstavenom čase Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Na Santiago Bernabeu začal Juventus od podlahy a z prvého útoku v 2. minúte otvoril skóre. Bývalý Madridčan Khedira z pravého krídla odcentroval na vzdialenejšiu žrď, kde bol úplne voľný Mandžukič a hlavičkou pod brvno šokoval domácich, ktorým chýbal suspendovaný kapitán Sergio Ramos. Prvých 15. minút sa hral vzrušujúci futbal, v 7. minúte mohol dať druhý gól Higuain, ale trafil len Navasa. Potom sa dostal do šance domáci Bale, ale nevyšlo mu to ani na dvakrát. V 10. minúte strelil gól Isco, ale správne neplatil pre ofsajd. Po štvrťhodine hry mohol opäť dať gól Mandžukič, ale nebol pripravený lepšie zakončiť. V 34. minúte skvele zakročil Buffon a zmaril šancu Iscovi. Taliansky majster udrel v 37. minúte druhýkrát a Mandžukič dal gól z takmer identickej situácie ako pri prvom zásahu, akurát center mu adresoval striedajúci Lichtsteiner. V nadstavenom čase prvého dejstva mohol znížiť Varane, ale hlavičkoval iba do brvna.

 

Tréner domácich Zinedine Zidane urobil v polčase dve zmeny a v 58. minúte práve jeden zo striedajúcich hráčov Asensio zakončil zvnútra šestnástky, no Buffon bol na mieste. V 61. minúte urobil hrubú chybu Navas, ktorému vypadla lopta z rúk a Matuidi darček využil - 3:0 pre hostí. Za tohto stavu spel duel do šokujúceho predĺženia. V 78. minúte Buffon opäť vygumoval Isca a vzápätí mohol znížiť Varane, ale tesne netrafil z otočky. Real tlačil, ale zlyhával v zakončení, do ktorého sa príliš nedostával ani Cristiano Ronaldo hrajúci jubilejný 150. duel v LM. Napokon sa však všetko rozhodlo v nadstavenom čase. Po faule na L. Vazqueza sa kopala penalta, ktorú premenil Ronaldo jeho 15. gólom v tomto ročníku LM. Ešte predtým za protesty videl červenú kartu Buffon. Ronaldo strelil gól v každom jeho zápase v tomto ročníku LM. Real sa kvalifikoval do semifinále ôsmykrát za sebou.

 

 

 

 

V Allianz Arene si čerstvý nemecký rekordný šampión v prvom dejstve kontroloval postupovú situáciu, hoci Sevilla bola aktívna a hrala ofenzívne. Bavori už v 3. minúte mohli otvoriť skóre, ale James Rodriguez tesne minul z priameho kopu. Domáci sa v druhej polovici polčasu začali presadzovať viac a v 38. minúte Riberymu zneškodnil dobrú strelu brankár Soria. V druhom dejstve najprv Lewandowski hlavičkoval len do bočnej siete, potom v 59. minúte hosťujúci Correa trafil hlavou iba brvno. Sevilla sa stále snažila niečo vymyslieť, tlačila sa dopredu, domácim sa nedarilo využiť otvorenejší priestor v obrane hostí. Gól nepadol a Bayern postúpil do semifinále.

 

Žreb semifinále je na programe v piatok 13. apríla v nyonskom sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Prvé zápasy semifinále sa budú hrať 24. a 25. apríla, odvety 1. a. 2. mája. Finále sa uskutoční v sobotu 26. mája v Kyjeve.

 

Odvety štvrťfinále LM 2017/2018:

 

 

Real Madrid (Šp.) - Juventus Turín (Tal.) 1:3 (0:2) - prvý zápas 3:0, do semifinále postúpil Real Madrid
Góly: 90.+ C. Ronaldo (z pok. kopu) - 2. a 37. Mandžukič, 61. Matuidi, ČK: 90.+ Buffon (Juventus), rozhodoval: M. Oliver (Angl.)

Zostavy:
Real Madrid: K. Navas - Dani Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo - Kroos, Casemiro (46. Lucas Vázquez), Modrič (75. Kovačič), Isco - C. Ronaldo, Bale (46. Marco Asensio)
Juventus: Buffon - De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič, Matuidi - Douglas Costa, G. Higuaín (90. Szczesny), Mandžukič

 

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Sevilla (Šp.) 0:0 - prvý zápas 2:1, do semifinále postúpil Bayern Mníchov
ČK: 90.+ J. Correa (FC Sevilla), rozhodoval: Collum (Škót.)

Zostavy:
Bayern Mníchov: Ulreich - Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha (86. Süle) - Javi Martínez, James Rodríguez - A. Robben, Th. Müller, F. Ribéry (71. Thiago Alcantara) - Lewandowski (77. S. Wagner)
FC Sevilla: Soria - Jesús Navas, Mercado, Lenglet, Sergio Escudero - Banega, N'Zonzi - J. Correa, F. Vázquez (81. Nolito), Pablo Sarabia (70. Sandro Ramírez) - Ben Yedder (65. Muriel)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies