Ronaldo vystrieľal Realu trofej: Bol to neuveriteľný rok

NETKY.SK • 19 December 2016, 08:57 • 2 min
Ronaldo vystrieľal Realu trofej: Bol to neuveriteľný rok

JOKOHAMA - Šesť dní po zisku Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka potvrdil, že trofej je v správnych rukách. Cristiano Ronaldo hetrikom vystrieľal Realu Madrid celkové prvenstvo na MS klubov. Zavŕšil tak mimoriadne úspešný rok, v ktorom sa tešil z triumfu v Lige majstrov i z titulu majstra Európy.

slovakia

left justify in out

Po skončení finálového duelu v Jokohame proti Kašime Anthlers (4:2 pp) si prevzal cenu pre Hráča zápasu. "Štatistiky nikdy neklamú. Bol to pre mňa neuveriteľný rok. Som veľmi spokojný s tým, čo som dosiahol s Realom Madrid i portugalskou reprezentáciou. Vždy sa nájdu kritici, myslím však, že konštantnými výkonmi počas celého roka som ich umlčal. Uplynulých osem sezón naozaj nebolo zlých. Dôležité je, že neustále na sebe tvrdo pracujem a získavam ďalšie trofeje. Futbal mi prináša obrovskú radosť," povedal pre akreditované médiá.

 

Ronaldo si najviac cení titul z EURO 2016 vo Francúzsku. "Prvýkrát v histórii Portugalsko triumfovalo na európskom šampionáte, preto je tento úspech v mojej hierarchii na prvom mieste. Aj pre Real Madrid to bol však fantastický rok. Vyhrali sme Ligu majstrov i MS klubov, získali Superpohár a sme na čele La Ligy. To je skvelé vysvedčenie."

 

Cesta za treťou trofejou v roku bola pre Real tŕnistá, čo po zápase priznal aj tréner "bieleho baletu" Zinedine Zidane. "Prišiel som o hlas a cítim sa veľmi vyčerpaný. Teraz ma to však netrápi, pretože sme dosiahli niečo, čo sa dlho nemusí zopakovať. V Madride človek jednoducho musí rátať s tým, že je pod permanentným tlakom. Vedeli sme, že proti Kašime to bude náročné. Japonci boli útočne naladení a hrali veľmi agresívne, napokon sa však prejavili väčšie kvality nášho mužstva, ktoré má vo svojom strede množstvo talentovaných hráčov," zdôraznil Zidane pre agentúru AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies