Ronaldo víťazom ankety Ballon d´Or pre najlepšieho futbalistu za tento rok

NETKY.SK • 5 December 2017, 09:57 • 2 min
Ronaldo víťazom ankety Ballon d´Or pre najlepšieho futbalistu za tento rok

MADRID - Podľa katalánskeho športového denníka Mundo Deportivo Cristiano Ronaldo získa ocenenie Ballon d´Or (Zlatá lopta, pozn.) magazínu France Football pre najlepšieho futbalistu za rok 2017. Spomenuté francúzske periodikum v minulosti túto trofej udeľovalo v spolupráci s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA). Strešný orgán svetového futbalu od minulého roka dekoruje najlepšieho svetového futbalistu vlastnou cenou The Best.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný líder ofenzívy Realu Madrid svojimi gólmi v rozhodujúcich fázach uplynulej sezóny prispel k triumfu "bieleho baletu" v Primera División a k historickej obhajobe prvenstva v Lige majstrov. S madridským tímom taktiež získal kontinentálny aj národný superpohár, v decembri môže pridať aj titul na MS klubov.

"Cristiano Ronaldo sa stal víťazom hráčskej ankety Ballon d´Or za rok 2017," uviedol novinár denníka Mundo Deportivo Francesc Aguilar. Portugalčan by si mal ocenenie prevziať 7. decembra na slávnostnom vyhlásení výsledkov ankety v Paríži. Ak sa zvesti o tomto triumfe potvrdia, rodák z Madeiry ukáže trofej fanúšikom pred sobotňajším ligovým duelom proti FC Sevilla.

C. Ronaldo doteraz získal Ballon d´Or štyrikrát (predtým v rokoch 2008, 2013, 2014 a 2016, pozn.). Piatym triumfom by sa vyrovnal Argentínčanovi Lionelovi Messimu a zároveň by ešte viac zvýraznil svoju dominanciu medzi futbalistami v ostatných piatich rokoch.

 

Kapitána portugalských majstrov Európy už v auguste UEFA vyhlásila za najlepšieho hráča minulej sezóny 2016/2017 pôsobiaceho na "starom kontinente".

 

FIFA mu v októbri udelila spomenutý honor najlepšieho svetového futbalistu The Best.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies