Ronaldo úraduje: V 50. súťažnom zápase 53. gól roka a kopec sérií

NETKY.SK • 27 November 2014, 11:19 • 2 min
Ronaldo úraduje: V 50. súťažnom zápase 53. gól roka a kopec sérií

BAZILEJ - Nebolo to ľahké víťazstvo, ale bolo pätnáste v rade a futbalisti Realu Madrid ním vyrovnali rekord slávneho klubu. Vcelku príznačne bol v 5. kole Ligy majstrov vo švajčiarskom Bazileji autorom víťazného a jediného gólu Cristiano Ronaldo. Výsledok 1:0 znamená pre obhajcu trofeje isté prvé miesto v B-skupine ešte pred záverečným kolom základnej fázy a v 32-člennom poli štatút jediného mužstva bez straty bodu.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" - to je aj v tejto sezóne dych vyrážajúca noblesa. Zhodou okolností v Bazileji už dávnejšie postupujúci Real predviedol výkon hlboko pod svoje možnosti, ale aj to stačilo na úspech. Výkon (bez Luku Modriča) akosi strateného stredu poľa a laxnosť obrany umožnili domácemu FC odohrať veľmi dôstojnú odvetu za madridskú prehru 1:5. "Zaslúžili sme si viac. Bolo vidieť, že vieme čoraz lepšie konkurovať veľkým tímom," cituje AP Paula Sousu, trénera švajčiarskeho tímu, ktorý si aj vďaka remíze (2:2) v paralelnom zápase Ludogorec - Liverpool udržal šancu na postup do osemfinále LM.        

 

Ak Bazilej 9. decembra na anglickej pôde neprehrá, je v play off. Bulharský tím by bude v Madride hrať už len o 3. miesto a Európsku ligu, ťažko však predpokladať, že by Real pripustil na záver senzáciu, alebo že by len zopakoval na svoje pomery nemastný-neslaný výkon z Bazileja. Tím i Cristiano Ronaldo sú na vlne sérií a rekordov, aj keď prekonať ten najnovší môžu len a len vo víkendovom kole najvyššej španielskej súťaže. "Nehrali sme na našej zvyčajne úrovni, boli sme pomalší. Ale po góle sme priebeh kontrolovali. Hráči si za túto fantastickú fázu sezóny zaslúžia absolutórium. Dobré je čokoľvek, čo dokážem urobiť, lebo to píše nejakú stránku v histórii tohto famózneho klubu," rozplýval sa pre Reuters Carlo Ancelotti.
      

Ani Real nie je imúnny voči zakopnutiam, ale v sobotu by v Malage musela vystreliť taká "malá motyka", aby taliansky tréner zostal "iba" na métach Miguela Muňoza (1960/1961) a Joseho Mourinha (2011/2012). V prípade úspechu a štartu Ronalda by to bola zároveň 15-zápasová šnúra s portugalským kanonierom v zostave zápasu dvoch hlavných súťaží (LM a Primera Division), momentálne má tento 14-zápasový reťazec skóre 50:5. O veľa pôjde aj samotnej hviezde, ktorá má v najvyššej súťaži "skórovaciu" šnúru 11 zápasov. Inými slovami - Ronaldo trafil vo všetkých zápasoch v ktorých nastúpil, nehral iba v San Sebastiane a tam Real šokujúco prehral. O charizme hráča FIFA uplynulého roka svedčí aj bilancia v troch jesenných zápasoch kvalifikácie ME. Portugalci bez neho "rachli" doma s Albánskom 0:1, potom však rovnakým pomerom vyhrali v Dánsku i doma nad Arménskom a tie dva "trojbodové" góly dal "CR7"... 


Ronaldo je v súčasnosti azda "najrozdielovejší" futbalista sveta, v prípade reprezentácie bezpochyby, v prípade klubu sa diskutuje aj na tému Lionela Messiho. Lenže argentínsky kanonier síce práve teraz prežíva eufóriu prekonaných historických mét, ale pri systematickom pohľade nemá až takú fascinujúcu bilanciu ako večne porovnávaný konkurent. Messi v kalendárnom roku i v naštartovanej sezóne za Ronaldom zaostáva v kvantite i v priemere gólov na zápas, navyše nemá takú vyváženú streleckú výkonnosť. V kľúčovom zápase jesennej časti Primera Division sklamal, naopak Ronaldo v priamej konfrontácii dvoch veľkoklubov skóroval a Real vyhral 3:1. Barcelona v domácej súťaži neuspela v novembri ani doma proti Vigu (0:1) a Messi neskóroval ani vo viacerých ďalších zápasoch. Jeho tím zaváhal tiež v Lige majstrov a Messimu od začiatku ročníka strelecky s prehľadom sekunduje Brazílčan Neymar.
      

Zato u Ronalda dych vyrážajú viacerý fakty a čísla. V uplynulých 18 súťažných zápasoch dal 26 gólov (24 za Real, 2 za Portugalsko), celkovo dal v 21 súťažných zápasoch sezóny 28 gólov. Oba jeho tímy vyhrali s ním uplynulých 16 zápasov so skóre 55:7. Real vo všetkých 19 zápasoch sezóny s Ronaldom v zostave má bilanciu 16 víťazstiev, remíza a 2 prehry, so skóre 56:9...
      

Fenomenálny portuglaský hráč dal za Real v uplynulých 16 dueloch 24 gólov a neskóroval len raz v LM. A na záver - v stredu v Bazileji strelil Ronaldo 53. súťažný gól v 50. zápase kalendárneho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies