Ronaldo strelil 20. gól v sezóne a 70. v Lige majstrov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:32 • 2 min
Ronaldo strelil 20. gól v sezóne a 70. v Lige majstrov

LIVERPOOL - Hviezda čarostrelca futbalového Realu Madrid Cristiana Ronalda zažiarila aj v stredu večer na trávniku FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

V 23. min ostro sledovaného súboja tretieho kola skupinovej fázy Ligy majstrov dostal Ronaldo časovaný oblúčik od Jamesa Rodrígueza za chrbát liverpoolskej obrany a halfvolejom nekompromisne rozvlnil sieť. Opakovaný záber odhalil okrem iného aj to, že slovenský stopér FC Liverpool Martin Škrtel pristúpil k Ronaldovi neskoro. Dvadsaťdeväťročný Portugalčan pôsobivo zaokrúhlil svoje takmer historické gólové zápisy - strelil dvadsiaty gól v súčte všetkých vystúpení v tejto sezóne a sedemdesiaty počas svojho pôsobenia v Lige majstrov. Už len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania rekordu španielskeho velikána Raúla Gonzáleza, Argentínčan Lionel Messi má zasa v súčte LM o gól menej ako Ronaldo.

 

"Ak rekord nepadol v tento večer, prekonám ho niekedy nabudúce," verí si Cristiano Ronaldo. "Moje góly sú aj tímová práca. Momentálne máme 9 bodov a postup do ďalšej fázy Ligy majstrov na 75 % vo vrecku," dodal Ronaldo v rozhovore pre Sky Sports. 


Ronaldo pred prestupom do Madridu v roku 2009 hrával šesť rokov za Manchester United. V drese "červených diablov" strelil 84 gólov, ale ani jeden na štadióne Anfield Road v Liverpoole. Aj v tomto smere bol pre neho stredajší večer výnimočný. "Môj prvý gól na Anfielde? Áno, je to pekný pocit, som na to hrdý. Ešte viac na to, že sme získali tri body po dobrej hre. Najmä za výkon v prvom polčase sme si to zaslúžili," dodal Ronaldo, aktuálny držiteľ a zároveň hlavný kandidát na ocenenie pre najlepšieho futbalistu roka. 

 

Ronaldo má v tejto sezóne na konte spolu 20 gólov. Dosiahol ich v 13 zápasoch a aspoň raz rozvlnil sieť už v ôsmom zápase v rade. V najvyššej španielskej súťaži Portugalčan presne namieril už pätnásťkrát, kým všetci hráči FC Liverpool nastrieľali v Anglicku spolu o dva góly menej. V stredu napokon odišiel z ihriska už v 75. min aj za potlesku domácich fanúšikov. Keďže zápas bol v tom čase už viac-menej rozhodnutý, tréner Ancelotti sa ho rozhodol šetriť na sobotňajšie prvé sezónne El Clásico proti FC Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies