Ronaldo prekazil nemecký triumf, Bild: Nestačí byť majstrom sveta

NETKY.SK • 13 Január 2015, 10:02 • 2 min
Ronaldo prekazil nemecký triumf, Bild: Nestačí byť majstrom sveta

BERLÍN - Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa stal tretíkrát držiteľom Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho futbalistu roka 2014. Dvadsaťdeväťročný portugalský útočník triumfoval v prestížnej ankete magazínu France Football a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pred ďalšími dvoma finalistami - nemeckým brankárom úradujúcich majstrov sveta Manuelom Neuerom (Bayern Mníchov) a štvornásobným držiteľom ocenenia Lionelom Messim z Argentíny (FC Barcelona).

slovakia

left justify in out

Reakcie vybraných svetových médií:

L'Equipe (Fr.): "Ronaldo tretíkrát korunovaný za najlepšieho futbalistu sveta. Trúfa si aj vyhrať štvrtýkrát, čím by sa vyrovnal Lionelovi Messimu."

Kicker (Nem.): "Ronaldo prekazil totálny triumf nemeckého futbalu na slávnostnom vyhlasovaní víťazov v Zürichu. Rozhodlo, že dáva góly ako na bežiacom páse."

Bild (Nem.): "Ronaldo vyhral, Neuer tretí. Nestačilo stať sa majstrom sveta, aby bolo poradie opačné. Nemecký futbal vyzbieral množstvo cien, ale tú hlavnú nezískal."

iDnes (ČR): "Najlepší futbalista nie je majster sveta. Zlatú loptu opäť získal Ronaldo."

Abola (Port.): "Fenomenálny CR7! Líder Realu Madrid, ktorý získal titul v Lige majstrov, vyhral tretíkrát v kariére Zlatú loptu v konkurencii majstra sveta Neuera a argentínskeho rivala Messiho."

BBC (Angl.): "Ronaldo obhájil Zlatú loptu. Góly v ankete znamenali viac ako titul majstra sveta. Neuer skončil až tretí."

The Telegraph (Angl.): "Ronaldo získal tretíkrát Zlatú loptu. Pred príhovorom si zhlboka vydýchol, bol dojatý. Potom podal trofej svojmu synovi, ktorému však bola ťažká."

Marca (Šp.): "Zlatý hetrik. Ronaldo svojimi gólmi a vodcovskými schopnosťami dokázal zatieniť aj konkurenta Neuera, ktorý získal v Brazílii titul majstra sveta. Cristiano vyhral s veľkým odstupom pred Neuerom a Messim. Pomohli mu góly i triumf Realu Madrid v Lige majstrov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies