Ronaldo predstavil maskota pre majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii

NETKY.SK • 17 September 2012, 13:03 • 2 min
Ronaldo predstavil maskota pre majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii

Ronaldo predstavil maskota pre majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii - Futbal RIO DE JANEIRO – Maskotom pre futbalové majstrovstvá sveta 2014 sa stane brazílsky ohrozený pásavec, ktorý je zatiaľ bez mena. Brazília má čas do polovice novembra, aby vybrala pre

slovakia

left justify in out

imgRIO DE JANEIRO – Maskotom pre futbalové majstrovstvá sveta 2014 sa stane brazílsky ohrozený pásavec, ktorý je zatiaľ bez mena.

Brazília má čas do polovice novembra, aby vybrala pre maskota meno z týchto troch možností - Amijubi, Fuleco a Zuzeco. Maskot bol predstavený v nedeľňajšej televíznej show za účasti bývalej brazílskej hviezdy, Ronalda.

Troj-pruhovaný pásavec, ktorý je na pokraji vyhynutia, sa v prípade nebezpečenstva schúli do tvaru lopty a zvyčajne sa vyskytuje v severovýchodnej Brazílii.

Maskot je vo farbách brazílskej vlajky. Je žltý, so zelenými šortkami a modrým pancierom a chvostom. Je oblečený v bielej košeli s nápisom "Brazília 2014".

"Fakt, že troj-pruhovaný pásavec je ohrozený druh, je veľmi vhodný," vyhlásil generálny tajomník FIFA Jerome Valcke. "Jedným z hlavných cieľov počas majstrovstiev sveta 2014 je použiť ich ako platformu, kde budeme hovoriť o dôležitosti životného prostredia a ekológie."
FIFA vyhlásila, že meno Amijubi "reprezentuje priateľstvo a radosť" zatiaľ čo Fuleco a Zuzeco sú spojené s "ekologickým odkazom".

Brazília usporiada majstrovstvá sveta prvýkrát od roku 1950.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona