Ronaldo neprišiel na odovzdávanie cien FIFA, čo robil ten večer?

NETKY.SK • 24 September 2019, 15:28 • 2 min
Ronaldo neprišiel na odovzdávanie cien FIFA, čo robil ten večer?

BRATISLAVA - Na pondelkovom galapredstavení najlepších svetových futbalistov roka 2019 v milánskom Teatro alla Scala jedna veľká hviezda chýbala. Portugalčan Cristiano Ronaldo tentoraz neuspel v súboji s Lionelom Messim o honor The Best podľa FIFA a podľa všetkého zostal doma, keďže v čase vyvrcholenia slávnosti sa prezentoval veľavravným komentárom na svojom instagramovom profile.

slovakia

left justify in out

"Trpezlivosť a vytrvalosť sú dve charakteristiky, ktoré odlišujú profesionála od amatéra. Všetko, čo je dnes veľké, sa začalo ako malé. Nemôžete urobiť všetko, ale môžete urobiť všetko pre to, aby ste splnili svoje sny. A majte na pamäti, že po noci vždy prichádza svitanie," napísal Cristiano Ronaldo: Text doplnil o fotografiu evokujúcu domácu pohodu - on si číta na sedačke a jeho syn neďaleko niečo píše, zrejme domáce úlohy.

 

 

Portál BBC sa zamyslel nad dôvodmi neprítomnosti Ronalda na pondelkovej slávnosti, ale žiadny reálne nenašiel. Jeho tím Juventus Turín má síce v utorok ligový zápas na trávniku Brescie, ale podľa vyjadrenia trénera Maurizia Sarriho portugalský krídelník zrejme nenastúpi pre svalovú únavu. Navyše Brescia je vzdialená iba necelých 100 km od Milána a Ronaldov holandský spoluhráč Matthijs de Ligt na galavečere nechýbal. Obaja boli totiž súčasťou najlepšej mužskej jedenástky roka 2019 a jediný absentujúci na pódiu bol práve Cristiano Ronaldo.


Najlepším hráčom roka 2019 sa stal Argentínčan Lionel Messi zo španielskeho FC Barcelona. Messi je vôbec prvým hráčom, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho hráča podľa FIFA šiestykrát v kariére. Cristiano Ronaldo má päť takýchto ocenení. BBC použilo ešte jedno prirovnanie v súvislosti s neprítomnosťou 34-ročného Portugalčana v Miláne. Celkový víťaz a jeho hlavný rival Messi má tiež v utorok večer ligový zápas, FC Barcelona hrá proti Villarrealu. Zariadil sa tak, že ihneď po skončení slávnosti odletel do Barcelony, čo mu trvalo 90 minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona