Ronaldo nastrieľal v lige 40 gólov a vytvoril nový rekord

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:57 • 2 min
Ronaldo nastrieľal v lige 40 gólov a vytvoril nový rekord

Ronaldo nastrieľal v lige 40 gólov a vytvoril nový rekord

slovakia

left justify in out

img

Futbalový útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo strelil v poslednom kole španielskej ligy proti Almerii (8:1) dva góly a so 40 presnými zásahmi v tejto sezóne vytvoril nový rekord La Ligy.
      Portugalčan v predošlom kole s 38 gólmi vyrovnal historický zápis rekordérov Huga Sancheza a Telma Zarru. Bývalý útočník Realu Sanchez dosiahol svoj výkon v ročníku 1989/90 a ostrostrelec Athletica Bilbao Zarra v sezóne 1950/51. "Tento rekord patrí tímu a fanúšikom," povedal 26-ročný futbalista. "Som vďačný svojim spoluhráčom. Toto je tímová hra. Ďakujem im za 40 gólov, čo bolo cieľom každého v tíme."
      S 11 presnými zásahmi v posledných štyroch ligových zápasoch nastrieľal Ronaldo v tejto sezóne v súťažných stretnutiach dovedna 53 gólov. Ku 40 gólom v ligových dueloch pridal poltucet v Lige majstrov a sedem v Kráľovskom pohári, kde dal víťazný gól vo finále proti Barcelone.
      Svojím druhým gólom proti Almerii prekonal vlaňajší výkon Lionela Messiho, ktorý v drese Barcelony v minulej sezóne v súťažných zápasoch zaznamenal 52 gólov.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies