Ronaldo: Na sto percent som si istý, že ďalší zápas vyhráme

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:52 • 2 min
Ronaldo: Na sto percent som si istý, že ďalší zápas vyhráme

PARÍŽ - Portugalsko i Rakúsko na štarte futbalového EURO 2016 výsledkovo sklamali a tak ich sobotňajší vzájomný súboj v parížskom Parku princov bude o zvýraznení si šancí na postup zo základnej F-skupiny. Portugalci napriek jasnej prevahe uhrali s Islandom iba bod po remíze 1:1, Rakúšania nepresvedčili a s Maďarskom prehrali 0:2. Zápas má výkop o 21.00 h a rozhodovať ho bude Talian Nicola Rizzoli.

slovakia

left justify in out

Tréner Portugalska Fernando Santos nebol po patovom rezultáte s Islandom spokojný s efektivitou mužstva a tak v predstihu avizoval zmeny v zostave. Na miesto v základnej zostave čakajú najmä stredopoliar William Carvalho a ofenzívny žolík Ricardo Quaresma, podľa portugalských médií by mali proti Rakúsku obaja nastúpiť od začiatku.

 

"Na sto percent som si istý, že ďalší zápas vyhráme," vyhlásil po nevydarenej ouvertúre klenot tímu Cristiano Ronaldo, ktorý po nečakanej strate s outsiderom skupiny netajil frustráciu. Zlepšenie proti Rakúsku očakáva aj kouč Santos: "Prvý zápas je vždy ťažký. Som presvedčený, že v ďalších dvoch to bude lepšie a v koncovke sa k nám prikloní aj šťastie. Chceme zabrať naplno už proti Rakúsku."

 

Rakúšania úvodný zápas proti Maďarsku zbabrali, okrem bodov prišli aj o vylúčeného Aleksandra Dragoviča. V strede obrany by ho mal nahradiť Sebastian Prödl z Watfordu. Kouč Marcel Koller sa bude musieť zaobísť aj bez zraneného špílmachra Zlatka Junuzoviča. Ten pre zranenie pravého členka prvý zápas nedohral.

 

"Maďari boli veľmi efektívni, na rozdiel od nás dokázali svoje gólové príležitosti premeniť, čo rozhodlo o našej prehre," poznamenal Koller po prvom vystúpení. Teraz jeho zverencom hrozí, že po ďalšej prehre sa s nádejou na postup budú musieť rozlúčiť. "Vieme, že Portugalsko bude ešte o triedu vyššie, ale nám nezostáva nič iné ako bojovať a pokúsiť sa zabodovať." Zadák Martin Hinteregger tvrdí, že kľúčom bude udržať na uzde abilitu Cristiana Ronalda: "Ak sa nám to podarí, môžeme rozmýšľať nad dobrým výsledkom. Základ je, aby sa nedostal k lopte a nerozbehol sa. Zabrániť mu v tom bude naša priorita."

 

Portugalsko sa naposledy s Rakúskom stretlo dvakrát v kvalifikácii EURO 1996 - doma vyhralo 1:0 a na pôde súpera remizovalo 1:1. V doterajších desiatich vzájomných súbojoch sa až päťkrát zrodila remíza a trikrát vyhrali Rakúšania. Tí stále čakajú na svoj historicky premiérový triumf na záverečnom turnaji ME.

 

F-skupina:

 

Portugalsko - Rakúsko (sobota 18. júna, 21.00 h, Paríž - Park princov)

 

Predpokladané zostavy:

 

Portugalsko: Rui Patricio - Soares, Pepe, Carvalho, Guerreiro - W. Carvalho - Quaresma, Moutinho, Gomes - Nani, Ronaldo

 

Rakúsko: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Harnik, Schöpf, Arnautovic - Janko

 

Tabuľka F-skupiny:

 

1. Maďarsko 1 1 0 0 2:0 3

2. Portugalsko 1 0 1 0 1:1 1

2. Island 1 0 1 0 1:1 1

4. Rakúsko 1 0 0 1 0:2 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies