Ronaldo musí v kauze údajných daňových únikov pred súd

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 14:08 • 2 min
Ronaldo musí v kauze údajných daňových únikov pred súd

Madrid - Portugalský futbalista v službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo bude 31. júla vypovedať na súde v Madride v kauze údajných daňových podvodov.

slovakia

left justify in out

Ronaldo sa údajne dopustil daňových podvodov v rokoch 2011-2014. Tridsaťdvaročný útočník čelí obvineniu z nezaplatenia daní vo výške 14,7 milióna eur. Ofenzívny líder Realu údajne využil výhody z obchodov, ktoré boli založené v roku 2010 tak, že skryl fiškálny príjem, ktorý mu plynul z predaja imidžových práv v Španielsku.

 

Štátny prokurátor taktiež uviedol, že hráč zámerne nenahlásil príjmy vo výške 28,4 milióna eur, ktoré vznikli z prevodu na ochranu práv na obdobie rokov 2015-2020 na inú spoločnosť so sídlom v Španielsku. Okrem toho Ronalda obvinili, že nezdanil 11,5 milióna eur, ktoré získal v rokoch 2011-14.

 

Portugalčan využil v Španielsku tzv. "Beckhamov" zákon, ktorý umožňuje zahraničným športovcom platiť len 24,75-percentnú daň z príjmu naproti štandardným 48 percentám. Športovci však musia platiť dane aj z ostatných príjmov nadobudnutých v Španielsku. V prípade dokázania viny hrozí Ronaldovi až sedemročný pobyt za mrežami a pokuta až do výšky 28 miliónov eur. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona