Ronaldo, Messi, Neymar a Buffon sú nominovaní na hráča roka podľa FIFA

NETKY.SK • 18 August 2017, 06:00 • 2 min
Ronaldo, Messi, Neymar a Buffon sú nominovaní na hráča roka podľa FIFA

ZÜRICH - Najlepší hráč v roku 2017 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde v októbri z dvadsaťštvorky nominovaných, v ktorej figurujú aj Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovič, Andrés Iniesta, Toni Kroos, Lionel Messi, Luka Modrič, Neymar a Luis Suárez.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom web FIFA s dôvetkom, že do úvahy vzali obdobie od 20. novembra 2016 do 2. júla 2017. Menoslov zostavili "Legendy FIFA": Cafú, Landon Donovan, Enzo Francescoli, Alexander Frei, Hidetoši Nakata, Diego Maradona, Jay-Jay Okocha, Carles Puyol, Carlos Valderrama, Edwin van der Sar a Ivan Vicelich. O víťazovi rozhodnú hlasy zástupcov médií, trénerov a kapitánov reprezentácií a aj futbaloví fanúšikovia, ktorí sa tiež môžu zapojiť do hlasovania. Obhajcom prvenstva je Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Trio finalistov oznámia v septembri a meno víťaza počas galavečera, ktorý naplánovali na 23. októbra a uskutoční sa v Londýne. V tento deň odovzdajú aj iné ocenenia - pre najlepšieho trénera mužského tímu a ženského tímu, najlepšiu hráčku, pre autora najkrajšieho gólu (Cena Ferenca Puskása). Oznámia tiež laureátov Ceny pre fanúšikov a Ceny fair-play a zloženie Svetovej jedenástky roka. Novinkou je ocenenie pre najlepšieho brankára. Rámcové pomenovanie bilančnej ankety FIFA je The Best, teda Najlepší.

Nominovaní na ocenenie pre najlepšieho hráča v roku 2017 podľa FIFA:
Pierre-Emerick Aubameyang (Gab. / Borussia Dortmund), Leonardo Bonucci (Tal. / Juventus Turín a AC Miláno), Gianluigi Buffon (Tal. / Juventus Turín), Dani Carvajal (Šp. / Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portug. / Real Madrid), Paulo Dybala (Arg. / Juventus Turín), Antoine Griezmann (Fr. / Atlético Madrid), Eden Hazard (Belg. / FC Chelsea), Zlatan Ibrahimovič (Švéd. / Manchester United), Andrés Iniesta (Šp. / FC Barcelona), Harry Kane (Angl. / Tottenham Hotspur), N'Golo Kanté (Fr. / FC Chelsea), Toni Kroos (Nem. / Real Madrid), Robert Lewandowski (Poľ. / Bayern Mníchov), Marcelo (Braz. / Real Madrid), Lionel Messi (Arg. / FC Barcelona), Luka Modrič (Chor. / Real Madrid), Keylor Navas (Kost. / Real Madrid), Manuel Neuer (Nem. / Bayern Mníchov), Neymar (Braz. / FC Barcelona a Paríž Saint-Germain), Sergio Ramos (Šp. / Real Madrid), Alexis Sánchez (Čile / FC Arsenal), Luis Suárez (Urug. / FC Barcelona), Arturo Vidal (Čile / Bayern Mníchov)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies