Ronaldo: Messi bude legenda aj bez titulu majstra sveta

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 15:21 • 2 min
Ronaldo: Messi bude legenda aj bez titulu majstra sveta

RIO DE JANEIRO - Brazílska legenda Ronaldo je presvedčený, že Argentínčan Lionel Messi sa do dejín futbalu zapíše nezmazateľným písmom aj bez triumfu na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný útočník FC Barcelona, ktorý je štvornásobný najlepší futbalista sveta, priznal pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Brazílii, že napriek úspechom v doterajšej kariére na klubovej scéne závidí krajanovi Diegovi Maradonovi, Brazílčanovi Pelému či Nemcovi Franzovi Beckenbauerovi ich slávu, ktorú dosiahli v reprezentácii. "Chcem vyhrať s Argentínou svetový šampionát, aby sa aj o mne v budúcnosti hovorilo, že som bol veľký hráč," citovalo vtedy poľské periodikum Przeglad Sportowy slová rodáka z Rosaria.

 

Na Messiho vyjadrenia zareagoval najlepší strelec v histórii MS Ronaldo, ktorý na svetových šampionátoch v rokoch 1998 - 2006 skóroval pätnásťkrát. "Messi môže vyhrať šampionát. Svoju kariéru ešte neskončil, však? Má len dvadsaťšesť rokov," citoval Ronalda špecializovaný portál goal.com odvolávajúc sa na periodikum The Times of India. "V histórii futbalu je veľa hráčov, ktorí nevyhrali majstrovstvá sveta, ale sú rovnakými legendami ako tí, ktorí to dokázali. Triumf na šampionáte je prestížna záležitosť, ale Messi aj bez neho bude legenda. Už pred mnohými rokmi som sa o ňom rozprával s Ronaldinhom, ktorý bol z neho unesený. Neskôr som pochopil, prečo," vyhlásil Ronaldo a dodal: "Messi je extratrieda. Získať štyrikrát ocenenie pre najlepšieho futbalistu sveta je výnimočný úspech." 

 

Ofenzívny univerzál Messi síce od roku 2005 nastrieľal v najcennejšom drese už 37 gólov v 83 stretnutiach, ale na majstrovstvách sveta sa mu veľmi nedarí. Pri doterajších dvoch účastiach na najväčšom futbalovom sviatku (2006 v Nemecku, 2010 v JAR) sa výnimočnému kanonierovi podarilo skórovať iba jediný raz - v základnej skupine pred ôsmimi rokmi proti Srbsku a Čiernej Hore (6:0). Futbalisti Argentíny stroskotali na predchádzajúcich dvoch šampionátoch vždy vo štvrťfinále a nedostali sa do medailových bojov. V roku 2006 podľahli na Olympijskom štadióne v Berlíne domácemu Nemecku v jedenástkovom rozstrele 2:4 (v riadnom hracom čase aj po predĺžení bol nerozhodný stav 1:1) a s rovnakým súperom neuspeli ani pred štyrmi rokmi v Kapskom Meste (podľahli Nemecku vysoko 0:4). 

 

Messi a spol. budú mať možnosť zaútočiť na celkovo tretí triumf v histórii už o pár dní na svetovom šampionáte v Brazílii. V základnej F-skupine MS si hráči Argentíny zmerajú sily s Bosnou a Hercegovinou, Iránom a Nigériou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies