Ronaldo lídrom rebríčka bohatých, v desiatke aj Kaká či Henry

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 17:24 • 2 min
Ronaldo lídrom rebríčka bohatých, v desiatke aj Kaká či Henry

BRATISLAVA - Rebríček najbohatších aktívnych futbalistov sveta podľa portálu goal.com

slovakia

left justify in out

Portugalčan Cristiano Ronaldo je najbohatším futbalistom sveta. Rebríček aktívnych hráčov s najväčším majetkom zostavil špecializovaný portál goal.com. Útočník Realu Madrid vymenil na čele poradia minuloročného lídra, bývalého anglického reprezentanta Davida Beckhama. Majetok a celkové príjmy C. Ronalda odhadli analytici na 148 miliónov eur, o dva milióny menej má na svojom konte Argentínčan v službách FC Barcelona Lionel Messi. Odborníci zostavili konečné poradie z viac než 200 vybraných futbalistov.

 

Dvadsaťdeväťročný kanonier "bieleho baletu" Ronaldo získal v januári Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho hráča kalendárneho roka 2013. Bývalý člen kádra anglického Manchestru United podpísal v septembri s Realom nový kontrakt do roku 2018. Štvornásobný najlepší futbalista planéty Messi nemá za sebou ideálny rok. Klenot Kataláncov absentoval na trávnikoch od novembra do januára celkovo 59 dní pre zranenie zadného stehenného svalu. 

 

V elitnej desiatke figurujú aj Samuel Eto'o, Wayne Rooney, Kaká, Neymar (zahŕňa finančnú kompenzáciu 40 miliónov eur pre Neymarových rodičov za prestup do FC Barcelona, pozn.), Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovič, Gianluigi Buffon a Thierry Henry. 

Rebríček najbohatších aktívnych futbalistov sveta (zdroj: goal.com): 
1. Cristiano Ronaldo (148 miliónov eur), 2. Lionel Messi (146 mil.), 3. Samuel Eto'o (85 mil.), 4. Wayne Rooney (84 mil.), 5. Kaká (82 mil.), 6. Neymar (80 mil./zahŕňa finančnú kompenzáciu 40 miliónov eur pre Neymarových rodičov za prestup do FC Barcelona, pozn.), 7. Ronaldinho (78 mil.), 8. Zlatan Ibrahimovič (69 mil.), 9. Gianluigi Buffon (63 mil.), 10. Thierry Henry (57 mil.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies