Ronaldo je posadnutý Zlatou loptou, priateľov má málo

NETKY.SK • 10 November 2015, 10:00 • 2 min
Ronaldo je posadnutý Zlatou loptou, priateľov má málo

LONDÝN - V kalendári Cristiana Ronalda je najvýraznejšie zakrúžkovaný dátum odovzdávania Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty.

slovakia

left justify in out

"Ten papier v obálke môže zmeniť tak veľa. Je to zavŕšenie celoročnej práce," vyznal sa trojnásobný laureát prestížneho ocenenia v novom dokumentárnom filme, ktorý mal v pondelok premiéru v Londýne. Ústredný hrdina sa v ňom prakticky priznáva k posadnutosti trofejou, ktorú získal prvý raz za rok 2008 a potom na ňu čakal až do ročníka 2013. Vlani na triumf v ankete nadviazal. Snímka zachytáva Ronaldov rok od galavečera z 13. januára 2014 až do zurišského repete 12. januára 2015.


Film len dokazuje, že život hviezdy, hoci aj v kolektívnom športe, býva osamelý. Najmä keď ide o hráča s egom CR7. "Vo futbale nemám veľa priateľov. Väčšinu času trávim sám. Považujem sa za izolovaného človeka, odpojeného od sveta," uviedol Ronaldo a v pasáži venovanej portugalskej reprezentácii bez obalu dodal: "Cítil by som sa v nej lepšie, keby v nej hrali dvaja alebo traja Cristianovia Ronaldovia. Ale viac ich nemáme."


Ronaldo sa na pondelkovej tlačovej konferencii pred premiérou rozhovoril aj o tom, čo všetko preňho znamená niekdajší zamestnávateľ Manchester United a bývalý tréner Sir Alex Ferguson. Tridsaťročný rodák z Madeiry prezradil, že je stále priaznivo naklonený mužstvu z Old Traffordu. Odhalil aj sľub kouča Fergusona, ktorý mu v roku 2003 pred príchodom do Manchestru dal slovo, že bude časom pravidelne hrávať. Ronaldo zamieril do tímu účastníka anglickej Premier League v roku 2003 ako osemnásťročný zo Sportingu Lisabon.

 

"Hrali sme prípravný zápas proti Sportingu. John O´Shea mal z neho na kraji obrany migrénu. Povedal som si, že v ten deň neodídem zo štadióna, kým ho nekúpime. Bolo to ako zjavenie. V živote som to zažil iba dvakrát. Pri Cristianovi a predtým pri Paulovi Gascoignovi," spomínal Ferguson vo svojej autobiografii Môj život, v ktorej venoval Portugalčanovi jednu celú kapitolu. "Manchester United je mojou vášňou. Povedal som to už mnohokrát," vyhlásil Ronaldo pred premiérou rovnomenného dokumentu.


"To, čo pre mňa v osemnástich urobil Jorge Mendes (hráčov agent, pozn.), že ma priviedol do Manchestru United, kde som hrával pod trénerom Alexom Fergusonom, bolo ako sen. Hral som za Sporting a odrazu som podpisoval zmluvu s ´červenými diablami´. Wow, ako sa to stalo? Bolo to úžasné. Keď mi Ferguson povedal, že by som mohol hrať až polovicu zápasov za sezónu, bolo to niečo neuveriteľné. Mendes mi veľmi pomohol. Fergusonove slová ma presvedčili," doplnil Cristiano Ronaldo, ktorý priznal, že ho príprava filmu bavila. "Pred kamerami a médiami sa cítim komfortne. A že film odhalí príliš veľa? Možno, ale ja som sa bavil. Neľutujem nič. Sú ľudia, ktorí si vždy nájdu niečo, aby mohli kritizovať. To je normálne," skonštatovala hviezda Realu Madrid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies