Ronaldo je fenomén, na sociálnych sieťach má najviac fanúšikov na svete!

NETKY.SK • 17 Február 2021, 20:45 • 2 min
Ronaldo je fenomén, na sociálnych sieťach má najviac fanúšikov na svete!

Jeho životným snom bolo hrať za Real Madrid. Túto métu dosiahol, keď v roku 2009 prišiel na Santiago Bernabeau takmer za 100 miliónov eur. V dnešnej dobe by bol 5-krát drahší ako Neymar Jr. Cristiano Ronaldo je najpopulárnejší športovec aj osobnosť na troch najnavštevovanejších sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Dlho boli len dvaja 

Keď sa povie meno Cristiano Ronaldo, ihneď sa každému vybaví futbal. Je to tak. Spoločne s Lionelom Messim posúvajú hranice futbalu čoraz ďalej. Už vyše dve dekády "bojujú" medzi sebou o titul pre najlepšieho futbalistu planéty. Nikdy v histórii sa nestalo, aby dvaja futbalisti mali na konte toľko osobných úspechov, ako práve tieto dve hrajúce legendy.

 

img

 

Naj osobnosť 

Je ako chodiaca reklama. Pozná ho celý svet. Aj preto sa Cristianovi podarilo dosiahnuť, ako prvému na svete, métu pol miliardy sledovateľov. S informáciou prišiel portál Goal.com a uverejnil ju po sčítaní Ronaldových fanúšikov na Instagrame, Twitteri a Facebooku, teda troch najpopulárnejších sociálnych sieťach. 

 

img

 

Podobnosť priezvisk v začiatkoch

Bol miláčikom publika v každom klube, za ktorý hral. Svet sa o "portugalskom" Ronaldovi dozvedel až ako o hráčovi Manchestru United. V jeho začiatkoch tu bol totiž ešte jeden Ronaldo z Brazílie. Fanúšikovia ho preto najprv volali ako v portugalčine, teda "Ronaldu". 

 

img

 

Začiatky v Reale a cesta až na vrchol 

Keď s United vyhral všetko čo mohol, bola tu šanca prestúpiť do svojho vysnívaného klubu. V Reale Madrid začínal najprv s číslom 9. Bol však pri celej jeho prestavbe, takže keď klub opustila legenda Raúl González, nebolo pochýb o tom, kto bude nosiť na drese číslo 7. 

 

img

 

S Realom sa mu podarilo niečo neskutočné. V rozmedzí rokov od 2014 do 2018, tento klub dokázal vyhrať Ligu majstrov celkovo až 4-krát, z toho tri roky po sebe. A mohla to byť ešte dlhšia šnúra, no na Olympiastadion v Berlíne sa v roku 2015 tešila konkurenčná "Barca" s Lionelom Messim. 

 

Prestup do Talianska 

V Madride už nemal čo viac dosiahnuť, tak skúsil už štvrtú krajinu. Po Portugalsku, Anglicku a Španielsku zamieril pred sezónou 2018/2019 do talianskej Serie A k majstrovi Juventusu Turín.

 

img

 

Aj napriek svojmu pokročilému veku patrí Ronaldo medzi najatletickejších futbalistov súčasnosti. Na titul v Lige majstrov však s "Juve" ešte len čaká. Napokon v Reale prišiel tiež až po 5-tich rokoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies