Ronaldo čelí obvineniu zo znásilnenia

NETKY.SK • 29 September 2018, 08:56 • 2 min
Ronaldo čelí obvineniu zo znásilnenia

LAS VEGAS - Cristiano Ronaldo čelí vážnemu obvineniu. Tridsaťštyriročná Američanka Kathryn Mayorgaová tvrdí, že ju portugalský futbalista v júni 2009 v Las Vegas znásilnil. Informovali o tom magazín Spiegel i stanica ORF.

slovakia

left justify in out

Aby Mayorgaová o celej záležitosti mlčala, vyplatil jej Ronaldo údajne sumu 375.000 dolárov. Teraz sa bude prípadom pravdepodobne zaoberať americký súd. Päťnásobný víťaz ankety o najlepšieho futbalistu sveta podľa FIFA odmieta, že ženu znásilnil, podľa jeho slov mala s ním sex dobrovoľne.

 

Mayorgaová pre Spiegel uviedla, že ju Ronaldo mal pred deviatimi rokmi znásilniť v hotelovej izbe. Po udalosti sa jej údajne spýtal, či má bolesti. "Pritom šiel na kolená a povedal: 'Z 90 percent som dobrý chlap, neviem, čo je s tým jedným percentom'," uviedla žena, ktorá mala vtedy 25 rokov.

 

Mayorgaová o deň neskôr podstúpila lekárske vyšetrenie a vec oznámila polícii, i keď bez mena útočníka. Právny zástupca ženy teraz na súde v Nevade napadol dohodu o mlčanlivosti, ktorú vtedy podpísala. Mayorgaová podľa vlastných slov po udalosti podstúpila terapiu a v prvom roku takisto pila veľa alkoholu.

 

Jej život sa vraj zlepšil až po piatich rokoch, aj tak ale dodnes podľa posudku psychiatra trpí depresiou. Žena sa o celej udalosti rozhodla otvorene hovoriť aj preto, aby sa zistilo, či Ronaldo neznásilnil aj ďalšie ženy. Odvahu jej malo dodať i hnutie #MeToo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies