Ronaldo by mal nastúpiť, United môže potrápiť Barcelonu

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 10:12 • 2 min
Ronaldo by mal nastúpiť, United môže potrápiť Barcelonu

BRATISLAVA - Zajtra vo večerných hodinách sú na programe prvé zápasy štvrťfinále Ligy majstrov. Barcelona je top favorit proti Manchestru United. Štatistika hovorí jasnou rečou, keď v predošlých ôsmich vzájomných dueloch týchto tímov sa z víťazstva tešili Španieli. United však tento rok už vedeli prekvapiť na horúcej francúzskej pôde, keď vyradili mužstvo nabité svetovými hviezdami a majstra Ligue 1 Paríž Saint-Germain.

slovakia

left justify in out

Barcelona má tiež čo naprávať z posledných sezón tejto súťaže. Po tom ako v roku 2015 získala trofej, stroskotala následne trikrát vo štvrťfinále. Do karát jej navyše zahrala aj výhra v španielskej lige nad Atléticom Madrid 2:0, ktorou si upevnila prvenstvo na čele s 11-bodovým náskokom. 

 

United nehrali žiadny zápas a mohli sa nerušene pripravovať na stredajší súboj. "Máme síce menej času na oddych a regeneráciu, ale nevidím v tom absolútne žiaden problém, pretože hráči sú zvyknutí na rýchly sled zápasov. Skôr si myslím, že po psychologickej stránke nám zápas s Atleticom pomohol, keďže sme po kvalitnom výkone zdolali silného súpera a zvýšili si sebavedomie," poznamenal kormidelník Barcelony Ernesto Valverde, ktorý do zápasovej nominácie zaradil aj Ousmanea Dembeleho. 

 

 

Ole Gunnar Solskjaer si vďaka nečakanému vyradeniu PSG zabezpečil u "červených diablov" trvalý kontrakt. Vo veľmi vyrovnanej Premier League bojuje jeho mužstvo navyše o budúcoročnú miestenku v Lige majstrov. Cez víkend nemali ale na programe ligový duel, a tak sa mohli v pokoji pripravovať na dnešný duel. "Sme United a presne tieto zápasy chceme každý rok hrať. Sú pre náš tím veľkou skúsenosťou a výzvou. Ak pôjdeme na hranicu našich možností, sme schopní všetkého, aj keď si uvedomujeme, že favoritom je Barcelona," vyhlásil Solskjaer. 

 

 

V Juventuse všetci dúfajú, že Ronaldo bude môcť na zajtrajší večerný zápas nastúpiť. Portugalský kanonier absolvoval s tímom nedeľňajší tréning, ktorý ho podľa jeho slov po fyzickej stránke nijak neobmedzoval. "Ohľadom Ronaldovho zotavovania dostávame pozitívne signály. Je možné, že stihne stretnutie s Ajaxom," citovala trénera Juventusu Massimiliana Allegriho agentúra AFP. Ronaldo hetrikom vystrieľal postup "starej dámy" v domácej osemfinálovej odvete s Atleticom Madrid, v ktorej jeho tím prekonal manko 0:2 z prvého súboja. Okrem neho visí otáznik aj nad štartom skúseného stopéra Giorgia Chielliniho, ktorý nedokončil pondelkový tréning.

 

 

Ajax sa medzi najlepších osem tímov súťaže dostal po tom, ako vyradil trojnásobného obhajcu trofeje Real Madrid. Vo štvrťfinále LM sa predstaví po šestnástich rokoch. "Chceme ukázať celej Európe, čoho sme schopní. Myslím, že sa nám to už čiastočne podarilo, ale neuspokojíme sa. Každý z nás má tie najvyššie ambície. Nechceme, aby bolo štvrťfinále našou konečnou stanicou, ale vieme, že favoriti nie sme," vyhlásil stredopoliar Ajaxu Frenkie de Jong.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5-0 win ❌❌❌

Príspevok, ktorý zdieľa Frenkie de Jong (@frenkiedejong),

 

Štvrťfinálové odvety v Barcelone a Turíne sú na programe v utorok 16. apríla o 21.00 hodine.

 

1. zápasy štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019 - streda 10. apríla (21.00 SELČ):

Manchester United - FC Barcelona /rozhodca: Gianluca Rocchi (Tal.)/

Ajax Amsterdam - Juventus Turín /Carlos del Cerro Grande (Šp.)/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies