Ronaldinho so šancou predstaviť sa na domácich MS

NETKY.SK • 5 September 2011, 18:54 • 2 min
Ronaldinho so šancou predstaviť sa na domácich MS

Ronaldinho so šancou predstaviť sa na domácich MS

slovakia

left justify in out

img

Trénera brazílskej futbalovej reprezentácie Mana Menezesa presvedčili k opätovnému zaradeniu Ronaldinha do nominácie jeho forma, kondícia a zápal pre hru. Dvojnásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA si v pondelňajšom prípravnom zápase oblečie najcennejší dres po 10 mesiacoch. Hoci pôjde len o jeho druhé vystúpenie pod Menezesovým vedením, ten mu chce dať šancu s výhľadom na domáce MS v roku 2014.
      "Kanárikov" čaká v Londýne duel s Ghanou, v ktorom si 31-ročný Ronaldinho vydobyl účasť výkonmi v tíme účastníka brazílskej najvyššej súťaže Flamenga. Menezes v ňom vidí nielen mimoriadne nadaného hráča, ale tiež mentora pre novú vlnu domácich talentov. "Nejde o dočasné riešenie. Pre Brazílčanov je v súvislosti s domácim šampionátom dôležité mať niekoho ako je on, s jeho skúsenosťami a históriou v brazílskom tíme. Popri mladších hráčoch sa pokúsi vybudovať kvalitné mužstvo, ktoré potiahne svojou osobnosťou. Do začiatku MS zostáva ešte dosť času, hráč ako Ronaldinho disponuje potrebnými kvalitami," uviedol Menezes.
      Ronaldinho bol súčasťou tímu majstrov sveta z roku 2002 a jedným z najlepších hráčov poslednej dekády. Po trofejami ovenčenom období v rokoch 2003 až 2008 v tíme Barcelony však prišiel úpadok jeho kariéry v milánskom AC. Následne sa vrátil do rodnej krajiny, kde v prebiehajúcej sezóne už nastrieľal 10 gólov, ktoré mu vrátili na tvár jeho typický úsmev. "Potreboval istý čas k opätovnému adaptovaniu sa na domáce prostredie. Sledoval som, či dokáže hrať pravidelne, dobre a byť sám sebou. Je to líder a hráč, na ktorého sa dá spoľahnúť v rámci odovzdávania skúseností mladým hráčom," dodal brazílsky kouč.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona