Ronaldinho sa dostal za mreže, svoje umenie však predvádza aj tam

NETKY.SK • 16 Marec 2020, 11:15 • 2 min
Ronaldinho sa dostal za mreže, svoje umenie však predvádza aj tam

PARAGUAJ – Brazílska futbalová legenda, na ktorej parádičkách vyrastali celé generácie mladých futbalistov, je v súčasnosti za mrežami v Paraguaji. Čas si tam kráti láskou k futbalu.

slovakia

left justify in out

Ikona v Brazílii

Ronaldo de Assis Moreira, no známy pod prezývkou Ronaldinho Gaúcho alebo skrátene Ronaldinho patril k ikonám futbalu. Jeho parádičky, ktoré si dovoľoval na vypredaných futbalových štadiónoch, sú známe po celom svete. V drese Brazílie sa postaral o jeden z najznámejších gólov MS vo futbale, keď v semifinále vyradil Anglicko veľmi netradične zahraným priamym kopom. Tento zápas dokonca nedohral, lebo dostal červenú kartu a bol vykázaný z ihriska.

 

 

Prvý na YouTube

Vrchol svojej kariéry prežil v drese FC Barcelona. Jeho video, kde nakopáva loptu do brvna, sa stalo na sieti YouTube prvým, ktoré videlo 1 milión ľudí.

 

 

Väzenie

No aj futbalista takéhoto formátu sa môže dostať do problémov. Ronaldinho bol zadržaný v hoteli Asuncion v Paraguaji spolu so svojím bratom ešte na začiatku marca. Ako Brazílčan sa mal dostať do krajiny cez falošný pas. Všetky údaje mal v poriadku až na národnosť, podľa pasov boli aj s bratom Paraguajcami. Nachádzal sa teda vo väzbe a po rozhodnutí odvolacieho súdu dokonca ani nebolo možné udeliť mu kauciu. Existovalo tu riziko, že následne opustí krajinu.

 

 

Bolo to cielené

Od roku 2018 bol Ronaldinho bez pasu, pretože odmietol zaplatiť pokutu za narušenie chránenej lokality. Umiestnil tam pascu na ryby a spoločne s bratom im bola vymeraná niekoľko miliónová pokuta, údajne malo ísť o viac ako 7 miliónov eur.

 

Život hviezdy aj za mrežami

Vo väzení však čas ubieha omnoho pomalšie ako v bežnom živote. Správajú sa tu však k nemu ako ku celebrite. Rozdáva autogramyfotí sa s miestnymi väžňami, dokonca aj s členmi PCC (gang, ktorý pomohol k úteku skorumpovaným podnikateľom a politikom, ktorí sú v Paraguaji považovaní za veľkú hrozbu). Svoje schopnosti využíva aj pri bežných veciach, napríklad keď mu spadne mydlo. Kamera to zaznamenala a stalo sa to hitom internetu.

 

 

Futbalový turnaj

Keď bol vo väzení zorganizovaný futsalový turnaj, každý tím chcel mať na súpiske Ronaldinha. I keď výhrou neboli peniaze, ani žiadna cenná trofej, ale 16 kíl pečeného mäsa, pre väzňov to bolo ako rozprávka. Aspoň na chvíľu sa mohli odreagovať. Ronaldinho sa napokon na ihrisko aj dostal. Tenisky mal samozrejme požičané, no ani to mu nezabránilo vyniknúť.

 

 

Samotného turnaja sa nezúčastnil, ale v exhibičnom zápase predvádzal svoje kľučky a výpady ako v najlepších rokoch. Dal 5 gólov a pri ďalších 6-tich asistoval. "Ronaldinhovci" napokon vyhrali 11:2. Aké je to jednoduché, keď máte v kádri svetového hráča z roku 2005.

 

 

Úprimnosť

Najúžasnejšie na tom celom je, že Ronaldinhovi ostal úsmev na tvári, aj keď hráčov svetového formátu nahradili vo väzení vrahovia, podvodníci či zlodeji. Futbal sa stal naozaj jeho láskou, pretože nech ho hrá s kýmkoľvek a kdekoľvek, je šťastný.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies