Ronalda de Boera zaujal v Trenčíne talentovaný Lobotka

NETKY.SK • 18 Marec 2013, 12:04 • 2 min
Ronalda de Boera zaujal v Trenčíne talentovaný Lobotka

TRENČÍN - Bývalý holandský futbalový reprezentant a víťaz Ligy majstrov s Ajaxom Amsterdam zo sezóny 1994/1995 Ronald de Boer navštívil Trenčín. V sobotu bol divákom domáceho súboja Corgoň ligy AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce (1:1). Do Trenčína pricestoval na pozvanie jedného z holandských majiteľov trenčianskeho klubu.

slovakia

left justify in out

"Neprišiel som len hľadať talenty, ale zaujímal ma hlavne chod klubu a jeho filozofia. Chcel som vidieť, ako Trenčín funguje a akú má víziu do budúcnosti. Práve to bol jeden z hlavných cieľov mojej návštevy," objasnil svoje dôvody 42-ročný de Boer.

Jeho osobnosť má v súčasnosti v Ajaxe Amsterdam trošku špecifickú funkciu. Okrem skauta je aj individuálnym trénerom akadémie Ajaxu do 19 rokov a snaží sa pozorovať výkonnosť mladých hráčov. Jeho práca spočíva v dotrénovaní viditeľných nezrovnalostí v zdatnostiach hráča. "Nezaujímal som sa príliš o sledovanie talentov, no v druhom polčase ma zaujal najmä výkon domáceho hráča s číslom 29 (Stanislav Lobotka, pozn. red.). Bol aktívny, tvoril hru a diktoval tempo domácich. Má predpoklady stať sa dobrým futbalistom. V súčasnosti by som však nerád hovoril o tom, či by mal na to, aby hrával v holandskej súťaži. Ak by som bol agentom, zrejme by som ho povolal a skúsil v rezervnom tíme. Na svoj vek je však veľmi dobrý," dodal de Boer, ktorému sa zo spomínaného zápasu s výsledkom 1:1 páčil len druhý polčas a výrazne zlepšená hra domácich.

"Prvý polčas bol veľmi chudobný na futbalovú krásu. Cez prestávku sa však v domácej šatni museli diať zmeny, pretože Trenčania vybehli na trávnik ako vymenení. Boli lepší a ak by premenili svoje gólové šance, pokojne mohli zvíťaziť o niekoľko gólov. Páčila sa mi hlavne mentalita hráčov, ktorí duel nevzdali a vložili v druhom polčase do toho všetko. Takýto prístup by mal mať každý mladý hráč, pretože talent nie je všetko. Zabúdajú na to mnohí mladí chlapci v Holandsku. Futbal nie je len o  talente a nejakých fintách s loptou. Je to niečo viac a práve to sa mi páči na Trenčanoch. Niektorí z nich majú menej talentu, ale kompenzujú to zdravou bojovnou mentalitou."

Jedna z osobností Ajaxu Amsterdam, holandského velikána na klubovej úrovni, s ktorým AS úzko spolupracuje, navštívila Trenčín vôbec po prvý raz. Zanechalo v ňom však dobrý dojem nielen po športovej stránke, ale aj po estetickej. "Som v Trenčíne  prvýkrát. Prezrel som si pekné mesto a mám možnosť bývať v luxusnom  hoteli. Zatiaľ som stretol len príjemných ľudí. Čo sa samotného  futbalového klubu týka, vidím, že rastie správnym smerom a v budúcnosti môže patriť k úspešným a veľkým klubom. Preto mám v pláne ešte navštíviť mládežnícku akadémiu Trenčína," uzavrel de Boer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona