Ronalda čakajú piate majstrovstvá sveta v kariére, zapísal sa medzi rekordmanov

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 20:37 • 2 min
Ronalda čakajú piate majstrovstvá sveta v kariére, zapísal sa medzi rekordmanov

Svetový šampionát vo futbale si bez Cristiana Ronalda nedokážeme už ani predstaviť. Portugalský fenomén včera doviedol svoj tím k víťazstvu nad Severným Macedónskom v pomere 2:0 a na majstrovstvách sveta bude opäť strašiť obrany súperov.

slovakia

left justify in out

Portugalsko porazilo nebezpečného súpera, ktorý predtým senzačne vyradil Taliansko, po dvoch góloch Bruna Fernandesa. Pri prvom presnom zásahu asistoval aj Ronaldo, ktorý sa zaradí po boku hráčov, ktorí si zahrali na piatich svetových šampionátoch – Gianluigiho Buffona, Lothara Matthäusa, Rafaela Márqueza a Antonia Carbajala. Piate MS v kariére čakajú aj Ronaldovho večného rivala Lionela Messiho.

 

 

„Cieľ splnený. Postúpili sme na Majstrovstvá sveta v Katare. Sme tam, kde si zaslúžime byť. Roky plynú, ale ciele sa nemenia,“ napísal na sociálnu sieť Instagram. Ak rátame aj majstrovstvá Európy, Ronaldo sa objaví už na desiatom vrcholovom turnaji v kariére. V roku 2016 dokázal svoju krajinu priviesť k vytúženému triumfu na EURE, hoci z finálového duelu s Francúzskom musel odstúpiť už v 25. minúte 1. polčasu kvôli zraneniu. Dokázal tak to, čo sa nepodarilo ani generácii tzv. zlatých chlapcov na čele s Luisom Figom, Ruiom Costom či Joaom Pintom. Rodák z Madeiry je so 115 gólmi historicky najlepším strelcom v medzinárodných zápasoch a ako jediný hráč v histórii sa strelecky presadil na deviatich šampionátoch.

 

 

Hviezdou finále play-off bol ale Ronaldov spoluhráč z Manchesteru United Bruno Fernandes, ktorý poslal húževnatých súperov domov smutných.

 

„Každý má nejaké ciele a ani ja s Cristianom nie sme výnimkou. Zvyčajne strieľa góly on a ja mu nahrávam, tentokrát to bolo opačne. Je to výnimočné víťazstvo. Hlavné je, že sme splnili cieľ. Určite sme už odohrali lepšie zápasy, ale tento si navždy zapamätáme, pretože sme sa vďaka nemu dostali na svetový šampionát do Kataru,“ prezradil záložník pre oficiálny web UEFA.

 

 

Portugalsko si zabezpečilo šiestu účasť na majstrovstvách sveta v rade, pričom pred rokom 2002 si na turnaji zahralo len dvakrát. Tréner Fernando Santos sa nechal počuť, že po triumfe na EURE 2016 a v Lige národov 2019 sníva o víťazstve v Katare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona