Rón privítal na zraze pred Gruzínskom 13 hráčov i Gavela

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:20 • 2 min
Rón privítal na zraze pred Gruzínskom 13 hráčov i Gavela

Rón privítal na zraze pred Gruzínskom 13 hráčov i Gavela

slovakia

left justify in out

img

Slovenská basketbalová reprezentácia mužov sa zišla na štvrtkovom zraze pred augustovými bojmi v kvalifikačnej B-divízii ME bez bratov Martina a Radoslava Rančíkovcov, no už s čerstvým majstrom Nemecka Antonom Gavelom. Tréner František Rón privítal v Pezinku celkovo 13 hráčov, ktorých už budúci pondelok čaká úvodný prípravný duel proti Gruzínsku.
Hlavný kormidelník musel tesne pred zrazom trochu premiešať zostavu, keďže zo zdravotných dôvodov mu vypadla dvojica hráčov. "Bohužiaľ zo zostavy vypadol Dušan Pandula, ktorý sa zranil a má problémy s meniskom, takže pre tento blok reprezentácie už možno vypadol úplne. So zranením laboruje aj Baťka. Takže je tu 13 hráčov vrátane Antona Gavela a uvidíme, ako sa do toho bloku prípravy pridajú i Rado a Martin Rančíkovci. Počas tohto výcvikového tábora s nimi budem rozprávať a uvidíme, kedy sa pripoja," povedal pre TASR tréner František Rón.
Slováci odštartovali prípravu na augustovú kvalifikáciu už 1. júla. V českej Opave absolvovali kemp, na ktorom sa sústredili najmä na kondičnú a fyzickú prípravu. "Myslím si, že to bolo veľmi dobré, aj keď hráči na konci vyzerali veľmi unavení, no určite im to dosť pomohlo. Takže teraz môžeme začať tréningy s tým, že sa nemusíme pozerať, ako sú na tom kondične," pokračoval skúsený český kormidelník.
Výcvikový tábor v Pezinku vyvrcholí prvým prípravným duelom. V pondelok preveria slovenských reprezentantov Gruzínci, no tréner Rón stále nevie, čo presne má od súperov čakať. "Uvidíme, ako to bude. Zatiaľ môžem len ťažko hovoriť, čo to bude za súpera, pretože nevieme, v akom stave prípravy sú a v akej zostave prídu. Skôr to bude taký ozajstný prípravný zápas, kde budem chcieť, aby všetci hráči dostali rovnakú minutáž, dobre si zahrali a bola to taká odmena za prvý výcvikový tábor," dodal.
Bratská dvojica Rančíkovcov v zápase určite nenastúpi, no k tímu sa už pripojil Anton Gavel. Dlhoročný reprezentant zažil v nemeckom Brose Baskets Bamberg vynikajúcu sezónu, keď získal ligový titul a tešil sa aj z víťazstva v národnom pohári. "Nikto s tým nerátal, hlavne po začiatku sezóny, keď nám to ako tímu vôbec nešlo. Potom sme sa ale do toho dostali a po víťazstve v pohári nás pasovali za tajného favorita na titul. Nakoniec sa nám to podarilo v piatich zápasoch vo finále. Pre mňa je to vlastne prvý veľký titul, som šťastný a rád, že sa nám to podarilo," povedal Gavel, ktorý si po náročnej sezóne už stihol oddýchnuť a na zraz prišiel šťastný, že sa po roku opäť stretne so spoluhráčmi. "Teraz je to vlastne môj prvý zraz, takže chcem vedieť, kto tu je a ako to prebieha. Samozrejme sa do toho po malej pauze musím dostať. Som rád, že som tu a teším sa na kolektív a tú prácu, čo tu budeme robiť," uviedol.
Najbližšieho súpera pozná z predchádzajúcich rokov a tvrdí, že v pondelok to bude poriadne ťažký duel: "Posledné dva roky sme proti nim hrali v kvalifikácii. Myslím si, že to nie je práve najlepší súper na začiatok, ale proti takýmto mužstvá sa oplatí hrať. Postúpili do 'A-čka' a majú skvelý tím, bude to veľmi náročné a dúfam, že uhráme dobrý výsledok."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies