Rómsky splnomocnenec Pollák sa chystá oficiálne odstúpiť

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 15:57 • 2 min
Rómsky splnomocnenec Pollák sa chystá oficiálne odstúpiť

BRATISLAVA - Doterajší vládny splnomocnenec pre rómske komunity Peter Pollák v pondelok 4. apríla oficiálne rezignuje na svoj post.

slovakia

left justify in out

Urobí tak v obci Jarovnice v okrese Sabinov, kde ako splnomocnenec vlády napríklad otváral modulovú kontajnerovú základnú školu, alebo predstavoval projekt rómskych občianskych hliadok.

 

Pollák chce na mieste tiež zhodnotiť svoju činnosť vo funkcii, ktorú zastával od 1. októbra 2012. Uviedol to v oficiálnom oznámení médiám.

 

S menom Petra Polláka na poste splnomocnenca pre Rómov sa spája presadzovanie inkluzívnych opatrení rómskej reformy, zameraných na zlepšenie životných podmienok Rómov, zvýšenie ich zodpovednosti a lepšiu a efektívnejšiu integráciu do majoritnej spoločnosti.

 

Peter Pollák bol v poradí šiestym splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity. Pred ním zastávali tento post Vincent Danihel, Klára Orgovánová, Anita Botošová, Ľudovít Galbavý a Miroslav Pollák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona